Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kupka i piling sa eteričnim uljem eukaliptusa

01 Decembar 2016
Kupka i piling sa eteričnim uljem eukaliptusa

Šećerni piling sa eteričnim uljem eukaliptusa

Piling za telo i stopla od potpuno prirodnih sastojaka možete pripremiti i kod svoje kuće i na taj način izbeći nepoželjne hemijske sirovine i trošenje velike količine novca.  Za njegovu izradu potrebno vam je svega nekoliko sastojaka: bazno ulje, šećer i eterično ulje eukaliptusa.

Ovom prilikom kao bazno ulje odabrali smo ulje avokada, poznato po tome što kožu intenzivno hrani i vraća joj vlažnost.

Od eteričnih ulja preporučujemo eukaliptus, zbog njegovog osvežavajućeg mirisa i brojnih pozitivnih  efekata koje ispoljava na koži. Kožu hladi, stimuliše cirkulaciju, deluje dezodorirajuće i antibakterijski.

Da bi ste pripremili piling, neophodno je da pomešate pola šoljice ulja avokada sa pola šoljice šećera. Dobro mešajte sastojke dok se ne sjedine, a za to vreme im dodajte i 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Nakon toga pilingu dodajte još pola šoljice šećera i ponovo izmešajte. Kada je piling spreman, upakujte ga u staklenu teglicu sa poklopcem.

Piling možete čuvati u frižideru ili van njega. Koristi se prilikom tuširanja, tako što se nanosi na vlažnu kožu tela. Zatim se lagano trlja kružnim pokretima, a posebna pažnja se posvećuje grubljim delovima tela, poput laktova, peta i kolena. Nakon pet minuta masaže, piling se ispira toplom vodom. Višak vode najbolje je pokupiti tapkanjem peškirom, a zatim naneti odgovarajuću kremu za telo.

 

Kupka sa eteričnim uljem eukaliptusa

Ovo eterično ulje možete koristiti i za pripremanje opuštajućih i anti- stres kupki. Posebno je delotvorna kupka koja se priprema od epsom soli, koja smanjuje inflamaciju, eliminiše toksine, opušta mišiće i smanjuje stres.

So za kupke možete pripremiti i čuvati u staklenim bočicama do sledeće prilike. Priprema se tako što se 2 šoljice epsom soli pomeša sa pola šoljice suvih cvetova lavande. U tu mešavinu se zatim doda eterično ulje lavande u kapimai 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Dobro ih izmešajte, a zatim dodajte u kadu napunjenu toplom vodom. Lezite u kadu i ostanite dok se voda ne ohladi, odnosno oko 20- 30 minuta.

Eterično ulje i suvi cvetovi lavande deluju opuštajuće i ublažavaju simptome stresa. Eukaliptus je odličan za lečenje respiratornih problema i smanjenje bolova u mišićima, usled njegovog analgetskog delovanja.

 

 

Povezani tekstovi

Korisni recepti sa eteričnim uljem mandarine

Eterično ulje mandarine je osvežavajućeg, citrusnog mirisa, a delovanje mu je dosta slično onom koje ima pomorandza. Lepo se kombinuje...

30.11.2016.

Negujte svoje ruke i nokte tokom zime

Dehidrirana koža je situacija sa kojom se susrećemo svake kasne jeseni i tokom cele zime. Ukoliko se nismo dovoljno negovali tokom...

19.12.2016.