Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Mirisne mešavine za jesenje raspoloženje

29 Novembar 2016
Mirisne mešavine za jesenje raspoloženje

Jesen je savršeno godišnje doba za relaksaciju i opuštanje u toplim prostorijama i uživanje u posmatranju živopisnih pejzaža. Ovi momenti su rezervisani za porodicu i drage prijatelje, i dragocene trenutke provedene u  porodičnom ambijentu.

Da bi ste se prepustili jesenjem raspoloženju i dodali vašem uživanju posebne sezonske mirisne note, predlažemo vam ovu posebnu mešavinu eteričnih ulja koja unose toplinu u vaš dom.

Za aromatizaciju prostorija mirisnim mešavinama potrebna vam je aroma lampa, izrađena od keramike. U vrh lampe sipa se voda do vrha, a zatim kap po kap dodaju eterična ulja. Zatim, u otvor lampe se postavlja mala sveća, čija toplota zagreva ulja i širi njihov miris po prostoriji. Bitno je voditi računa da u lampi uvek bude dovoljno vode, jer eterična ulja ne bi trebala da budu na direktnoj vatri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva mešavina ulja kombinuje citrusna i slatkasta ulja i specifična je za hladne periode godine:

Mešavinu pripremate od 3 kapi eteričnog ulja pomorandze, 1 kapi eteričnog ulja bergamota, 1 kapi eteričnog ulja cimeta i 2 kapi eteričnog ulja sandalovine. Ova ulja možete pomešati u većoj količini u bočici, pa ih tako čuvati, ili koristiti u ovoj razmeri direktno u aroma lampi.

Druga mešavina je suptilne zemljane arome koja ispunjava prostoriju za nekoliko sekundi, ali nije previše intenzivna i opterećujuća. Savršena je za praznična veselja ili za opuštanje dragih gostiju.

Mešavina se priprema od 3 kapi eteričnog ulja tamjana, 2 kapi eteričnog ulja iglica bora i jedne kapi eteričnog ulja kedra. Takođe se može praviti u većim količinama i čuvati u bočici od tamnog stakla.

Povezani tekstovi

Mirisni sprej za telo

Od eteričnih ulja mogu se pripremati različiti dezodoransi, parfemi ili mirisni sprejevi za telo. Pozitivna strana ovako pripremljenih mirisnih mešavina...

28.11.2016.

Korisni recepti sa eteričnim uljem mandarine

Eterično ulje mandarine je osvežavajućeg, citrusnog mirisa, a delovanje mu je dosta slično onom koje ima pomorandza. Lepo se kombinuje...

30.11.2016.