Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Mirisni sprej za telo

28 Novembar 2016
Mirisni sprej za telo

Od eteričnih ulja mogu se pripremati različiti dezodoransi, parfemi ili mirisni sprejevi za telo. Pozitivna strana ovako pripremljenih mirisnih mešavina je ta što mirisne note možete sami birati i napraviti jedinstvenu kompoziciju po sopstvenom ukusu. Takođe, eterična ulja su daleko kompatibilnija sa našom kožom u odnosu na sintetičke parfeme, te je i mogućnost nastanka alergija ili iritacija manja. Za pripremu ovog mirisnog spreja za telo potrebno vam je svega nekoliko eteričnih ulja, a svako od njih poseduje specifična svojstva:

ETERIČNO ULJE PAČULIJA: Poznato je po svom antibakterijskom, antivirusnom, protivupalnom i dezodorirajućem efektu. Dobro je za ublažavanje opekotina, peruti, bora i regulaciju lučenja masnoće.

ETERIČNO ULJE POMORANDZE: Poznato  je po antiinflamatornom i fugicidnom delovanju. Koristi se za lečenje prehlada, kašlja,infekcija, insomnije i stresa.

ETERIČNO ULJE LIMUN TRAVE: Poznato je po antimikrobnom, antidepresivnom i dezodorirajućem efektu. Koristi se za ublažavanje glavobolja, stresa, infekcija i suvišnog znojenja.

Za pripremu spreja biće vam potrebna bočica sa raspršivačem od 100ml. Napunite bočicu skoro do vrha sa destilovanom vodom. U vodu zatim dodajte redom: 5 kapi eteričnog ulja pačulija, 4 kapi eteričnog ulja narandze i 3 kapi eteričnog ulja limun trave. Nakon toga zavrnite poklopac sa raspršivačem, dobro promućkajte dok se sastojci ne izmešaju i sprej je spreman za upotrebu.

Sprej koristite po želji, a preporučljivo je odmah nakon tuširanja. Ovako pripremljena mešavina može se aplikovati i umesto dezodoransa na regije gde postoji suvišno znojenje. Takođe, koristi se i za parfimisanje celog tela. Sprej čak možete koristiti i za parfimisanje prostorija u kojima boravite da bi ste ublažili neprijatne mirise.

Povezani tekstovi

Serum za podmlađivanje i zatezanje kože lica

Ukoliko na licu možete prepoznati prve znakove starenja, poput opuštanja kože, finih linija i bora, vreme je da razmišljate o...

27.11.2016.

Mirisne mešavine za jesenje raspoloženje

Jesen je savršeno godišnje doba za relaksaciju i opuštanje u toplim prostorijama i uživanje u posmatranju živopisnih pejzaža. Ovi momenti...

29.11.2016.