Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Najbolja jesenja nega kože

07 Oktobar 2014
Najbolja jesenja nega kože

 Ulja za lice i telo neka vam bude pri ruci, izbegavajte duge vrele kupke jer one znatno isušuju kožu, a poželjan je i piling kože kojim ćete otkloniti mrtve ćelije kože, te dubinska hiratacija prethodno temeljno očišćenog lica.

Zbog svog blagotvornog i lekovitog dejstva, ulja za kožu se već vekovima koriste za negu kože, a zbog svog sastava, pravi su izbor i za pripremu kože za hladnije vreme koje je pred nama. Ulje možete koristiti pri kupanju i tuširanju, skidanju šminke, za negu i hidrataciju kože lica i tela. Ulje će učiniti vašu kožu znatno otpornijom na hladan vazduh i udare vetra.

Jedno od najpoznatijih i najdelotvornijih ulja jeste arganovo ulje. Možete ga primeniti kod svih tipova kože, ali će najbolje efekte pokazati na suvoj koži, za koju predstavlja i najbolje rešenje, a sve ovo zbog visokog sadržaja vitamina E, karotena, kao i linoleinske kiseline koja je zaslužna za zaštitu i regeneraciju kože.  Arganovo ulje generalno je bogato nezasićenim masnim kiselina, a koje zbog svog sastava sprečavaju sušenje kože i gubitak njene elastičnosti. Snabdeće vašu kožu vodom, i znatno ublažiti crvenilo i iritaciju. Uz  pomoć ovog ulja, koža postaje zategnutija i znatno mekša, a potpomaže i usporavanje starenja kože, kao i formiranje bora. Zbog sastava, blagog antizapaljenskog, te regenerativnog svojstva,  arganovo ulje može da se koristi čak i za negu dečije kože, kao i osetljive kože kod odraslih.

 

Povezani tekstovi

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 Ovog leta nije bilo previše sunčevih zraka, ali bilo je onih koji su bili uporni i koristili svaku priliku da...

17.09.2014.

Kreme sa bademovim uljem

Zbog sastava, kreme za negu kože lica sa bademom izuzetno su pogodne i za negu tokom hladnijeg perioda, kada dolazi...

17.10.2014.