Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA LICE BEZ BORA

28 Decembar 2022
NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA LICE BEZ BORA

Starenje kože lica je prirodan proces i nastaje kao rezultat promena na koži i promena u dubljim mekim tkivima lica. Razni faktori utiču na pojavu promena na koži: genetika, loša ishrana, nedovoljna hidratacija, zagađen vazduh, preterano izlaganje suncu bez zaštite…Prvi znaci starenja kože lica obično počinju da se javljaju već posle 25.godine života. Lice i vrat su najizloženiji tokom cele godine i prvi znaci starenja su tu najvidljiviji. Starenje kože je neminovno, ali da bismo izbegli njeno naglo propadanje i prerano starenje bitna je redovna i adekvatna nega. Kako usporiti starenje kože na prirodan načina? U tome vam mogu pomoći zlatne kapi prirodnih ulja. 

 

PRAVI IZBOR ULJA ZA LICE BEZ BORA

 

Kvalitet i čistoća ulja je na prvom mestu, a u ponudi Marigold kozmetike imate veliki izbor prirodnih ulja za lice bez bora. Neka od njih su:

 

Arganovo ulje

Potiče iz Maroka. Organsko je, hladno ceđeno, nerafinisano i samim tim vrhunskog kvaliteta. Redovnom upotrebom sprečava starenje kože, stimuliše njenu regeneraciju i ublažava već postojeće bore. Pogodno je za negu svih tipova kože. Sadrži veoma visoku koncentraciju prirodnog vitamina E i nezasićenih masnih kiselina. Vitamin E pomaže u zaštiti kože od oštećenja zbog svojih antioksidativnih svojstava dok nezasićene masne kiseline (omega 3 i omega 9) sprečavaju gubitak vlažnosti kože i čine je elastičnom, mekom i zategnutijom.

 

Ulje divlje ruže (nerafinisano)

Hladno ceđeno, nerafinisano ulje dobijeno je iz ploda divlje ruže (šipka). Veoma je bogato antioksidansima, kao što je retinolna kiseline i vitamina C. Doprinosi intenzivnoj hidrataciji kože. Najčešće se koristi za negu zrele kože, jer je svojim svojstvima podmlađuje. Može se koristiti i za okoloočnu regiju jer ublažava duboke bore i stimuliše stvaranje kolagena. Sinteza kolagena u koži se smanjuje kako starimo, te je njegovo stvaranje važno da bi koža zadržala svoju elastičnost i čvrstinu.

 

Ulje smilja (macerat smilja).

Dobija se potapanjem cvetova smilja u ulje slatkog badema. Ovo ulje deluje preventivno na proces starenja jer podstiče sintezu kolagena i mikro cirkulaciju kože. Poboljšava proces obnove ćelija kože i utiče na manju vidljivost bora. Ulje smilja hidrira kožu i čini je mekom, glatkom i svilenkastom. Redovnom upotrebom sprečava se gubitak tonusa. Ulje od smilja utiče i na izbeljivanje sunčanih i staračkih pega i fleka na koži čime se koži vraća mladalački sjaj i blistavost.

 

Ulje šargarepe (macerat šargarepe). 

Dobija se potapanjem korena šargarepe u sojino ulje. Prirodan je izvor beta karotena i vitamina E koji su poznati antioksidansi. Oni štite kožu od negativnih spoljašnjih uticaja koji izazivaju njeno ubrzano starenje. Na taj način ulje šargarepe čuva kožu i usporava njeno opuštanje i stvaranje bora. Uvrstite ovo ulje u redovnu negu i ublažite pojavu hiperpigmentacija, pega i fleka na koži.

Preporučuje se za negu svih tipova kože a posebno za suvu i ispucalu zrelu kožu koja je sklona pojavi bora.

Ulje šafranike 

 Dobija se ceđenjem semenki biljke šafranika i sadrži veliki broj aktivih sastojaka. Ulje šafranike najpoznatije je po svom delovanju na podmlađivanje kože. Veoma je bogato prirodnim vitaminom E i omega 6 masnim kiselinama. Izvrstan je lubrikant sa okluzivnim svojstvima što znači da stvara zaštitnu barijeru na koži i na taj način sprečava da voda ode iz kože, već je zadržava. Na ovaj način održava se elastičnost kože i smanjuje pojava bora.

 

KAKO KORISTITI ULJE ZA LICE BEZ BORA

 

Kada odlučite da lice negujete prirodnim uljima potrebno je da znate da ona treba da se nanose na vlažno lice. Za najbolji učinak kombinujte ih sa hidrolatima, cvetnim vodicama (Marigold hidrolati). 

 

Iz bogate ponude Marigold kozmetike izaberite prirodno ulje za lice bez bora po vašoj meri.

Povezani tekstovi

Ruža-kraljica među cvećem, preuzima tron u prirodnoj kozmetici

Ruža nam je poznata kao kraljica među cvećem, ali sve više ovaj cvet nežnih latica i jedinstvenog mirisa se koristi...

02.11.2022.

Uljani serum smilja za lice

Ukoliko želite da Vaša koža bude zdrava,vitalna i blistava u svakom životnom dobu onda serum treba da predstavlja nezaobilazan korak...

06.03.2023.