Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Najlepše žene kroz istoriju

11 Jun 2013
Najlepše žene kroz istoriju

5. Na poslednjem ali ne i na najmanje važnom mestu je poznata spisateljica šarlot Bronte. Svojom knjigom Džejn Ejr, započinje talas feminizna i postaje popularna u vrhu londonskog drušva i visoke klase.

4. mesto zauzima Jovana Orleanka. Istorija kaže da je bila prava lepotica, ali da je njen karakter u stvari ono što je plenilo i zavodilo muški rod. Žena u oklopu, sa oružjem, izvanrednih borilačkih sposobnosti bila je nešto što u ono vreme muškarci baš i nisu viđali. Sa svojih 16 godina predvodila je vojsku Francuske u napad na Englesku za vreme stogodišnjeg rata.

3. mesto je rezervisano za neponovljivu Mariju Antoanetu. Sa nepunih 14 godina se udala za Luja 16. koji je, po pričanjima bio veoma uzdržan što se njihovog odnosa tiče. Marija je odlučila da ne tuguje, te je svu svoju energiju usmerila ka ludom provodu, skupim haljinama i luksuzu. Poznata je po organizovanju velikih balova, koji su se čak završavali i orgijanjem. Njena nadmenost joj je došla glave sa izjavom "neka jedu kolače". Svejedno, ne može joj se osporiti da je bila veoma lepa i kontrovezna ličnost.

2. mesto u istoriji ženskih lepotica je zauzela Mata Hari. Slobodnog stava, zavodljiva i poželjna, ubačena kao najseksi špijun u istoriji, ova žena će biti zapamćena kroz čitavu istoriju. Poreklom iz Holandije, špijunirala je u Francuskoj.

1. mesto je zauzela neponovljiva Džeki Kenedi Onasis, žena od stila, mode i nivoa. Sa svojih 31 godina postala je Prva dama Bele kuće ikada. Kulturnu i obrazovanu, sa telom super-modela, narod ju je odmah zavoleo!

Bilo da su vas ove žene fascinirale ili ne, ne možemo im sporiti da imaju neverovatan karakter i da su zaista bile posebne. Međutim, u današnje vreme veoma je teško doći do izražaja i žene od značaja su stopljene sa celim svetom.

Preostaje nam samo da zažmurimo i da za docek 2014 godine zamislimo da se jedna specijalna dama rodi baš u narednoj godini (ukoliko već nije rođena).

 

 

 

Povezani tekstovi

Kako zablistati u najvažnijem danu

  Ono što vam mi preporučujemo kao neki optimalni period za spremanje tena, kose i tela je minimum mesec dana. Skoro...

07.06.2013.

Kako spremiti kožu za letovanje

Ukoliko su sunčevi zraci u kombinaciji sa slanom vodom, čestim kvašenjem i vrućinom, tada dobijate idealne uslove da vaša koža...

12.06.2013.