Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Napravite domaće kreme za negu lica

27 Oktobar 2015
Napravite domaće kreme za negu lica

Živimo u vremenu kada su nam „instant“ proizvodi na dohvat ruke i kada se za sve nudi rešenje preko noći. Kafe aparat nam priprema kratku kafu, na ulici nam se nudi brza hrana, nestrpljivi smo u saobraćaju. U žurbi i želji da što pre dođemo ro rezultata, opredeljujemo se i za kozmetiku, koja je puna hemijskih preparata i dodataka, koji agresivno utiču na nau kožu i ne neguju je na pravi način. Ako razmislite bolje, za to nema razloga. Potrebno je odvojiti samo malo svog vremena i napraviti domaće kreme za lice, koje će zaštititi vašu kožu, nahraniti je i pomoći vam da ostvarite svoj cilj.

KREMA PROTIV BORA

Skupi proizvodi namenjeni ovom problemu sigurno su opterećenje za vaš budžet. Mi imamo predlog od samo četiri sastojka, od kojih je vrlo verovatno da bar dva već imate u svojoj kuhinji. Potrebni su vam: kašika bademovog ulja (ili maslinovog), jedno žumance, kašičica meda i decilitar ulja od kokosa. Priprema je vrlo jednostavna. Mešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu smesu, a potom je smestite u kutijicu, pa u frižider da stoji tokom noći. Koristite je ujutro. Neka stoji 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.


HIDRATANTNA KREMA

Kreme za lice koje hidriraju kožu, mame nas sa polica parfimerija, drogerija, prodavnica. Ipak, potrebno je odvojiti samo malo vremena i naoružati se voljom, da svom licu podarite pravu, prirodnu negu. Veruje se da je ove sastojke koristio grčki lekar pre čak dve hiljade godina! Potrebni su: kašika meda, osam kašika pčelinjeg voska, koji ćete izribati, 200 mililitara bademovog ulja i trećina šolje ružine vodice. Med i vosak otopite u ulju i ostavite smesu da se prohladi. Sipajte ružinu vodicu kap po kap, dok ne dobijete gustinu kreme koja vam odgovara. Promešajte, uspite u teglice ili posudice i čuvajte na hladnom mestu.


Dok pravite kreme, obavezno uključite svoj kafe aparat ili stavite džezvu na ringlu. Kofein će vam pomoći u borbi protiv bora i podočnjaka. Utiče na zatezanje kože i otklanja vidljivi umor. A ukoliko ste ipak preumorni da biste pravili svoje kreme za lice ili nemate dovoljno vremena, u redu je da kupite proizvod, ali samo onaj za koji znate da je zasnovan na prirodnim sastojcima.

 

Povezani tekstovi

Kafa - tajni sastojak efikasnog pilinga

Zašto kafa? Kafa je puna antioksidanasa, zbog čega utiče na to da naša koža bude sveža i hidrirana, a za suvu...

08.09.2015.

Lekovita svojstva i recept za sok od cvekle

Cvekla je povrće koje se od davnina koristi u narodnoj medicini. Naročito je popularan sok od cvekle, koji sadrži lekovita...

07.12.2015.