Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Naučite kako da se sami izmasirate

21 Novembar 2016
Naučite kako da se sami izmasirate

Koliko često ste u prilici da sebi priredite opuštajuć dan, daleko od stresa i svakodnevnih problema?Ukoliko vam odlazak u neki wellness centar oduzima previše vremena ili vam je dodatni izdatak, savladajte tehnike samostalne masaže i odvojite makar 15 minuta dnevno samo za sebe. Masaža će vas opustiti, ali i razdrmati vase mišiće i pokrenuti cirkulaciju.


Pripreme


Kako biste postigli najbolji efekat, masirajte se nakon tuširanja, jer će vam tada mišići već biti opušteni. Obrišite se toplim peškirom i ostanite nagi ili se obucite u nešto lagano. Nanesite odgovarajuće ulje na telo, tako što ćete ga zagrevati između dlanova. Ona će vam pomoći da lakše klizite niž kožu i da razbijete sve čvoriće, a miris će vam pomoći da se opustite.


Koja ulja odabrati?


Prvenstveno se možete odlučiti za osnovna ulja. To su pre svega bademovo i maslinovo ulje. Ona imaju odlično upijajuća svojstva, tako da je koža snabdevena mineralima i vitaminima. Neizostavna su i eterična ulja, koja ciljano deluju na naše raspoloženje, smirivanje, opuštanje i slično. Jedno od najpoznatijih je lavandino ulje, a spisak drugih je zaista dug. Tu su i delotvorna ulja, koja su nešto manje masna. Prvenstveno su namenjena masaži lica. Primer za ova ulja je uvlje divlje ruže.

 

 


Glava, vrat, ramena


Kada je reč o glavi, posvetite se svakom njenom delu. Prema licu budite nežni, masirajte ga vrhovima prstiju, kružnim pokretima. Počnite tako što ćete srednji prst postaviti na sredinu čela, a potom odatle kružiti. Teme možete masirati jačim pritiskom, a uši tako što ćete kružnim pokretima masirati resicu od gore ka dole. Potom pređite na vrat. Postavite srednji prst na granicu sa ramenima, pa se kružnim pokretima penjite ka gore. Rame takođe masirajte kružnim pokretima, suprotnom rukom.


Leđa


Masirajte donji deo leđa tako što ćete sa tri prsta kružiti oko kičmene kosti, blago, pa potom sa jačim pritiskom. Takođe možete da koristite loptu, koju ćete prisloniti leđima uza zid. Spuštajte se gore dole. Možete i da legnete na pod, a ispod sebe da postavite veliki peškir ili ćebe koje ćete saviti u valjak. Krećite se napred nazad, tako da vam ramena i zadnjica budu na podu.


Ruke


Počnite tako što ćete šakom lagano udarati ruku. Potom krenite sa kružnom masažom svakog prsta, pomoću palca, a zatim i cele šake. Nastavite masirajući podlakticu.


Noge i stopala


Noge možete od stopala do struka lagano masirati prstima, a potom preći na nešto grubljne pokrete, šakama ili laktom Stopala masirajte palčevima od zglobova, ka prstima, a potom se posvetite petama. . Nemojte puno pritiskati, prođite sredinom stopala, pa krenite ka spolja. Možete čak iskoristiti i toplo kamenje, po kome ćete šetati.

 

 

Povezani tekstovi

Serum za osetljivu kožu lica

Osetljiva koža je veoma delikatna i nežna, te peparati za njenu negu treba da sadrže isključivo sastojke koji su blagi...

20.11.2016.

Ulje za ublažavanje grčeva u mišićima

Anis je odavnina poznat kao začin za hranu i pića. Njegovo eterično ulje koristi se kao antiseptik, sedativ, insekticid i...

21.11.2016.