Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega kože nakon odmora - Prirodna regeneracija vaše kože

25 Avgust 2020
Nega kože nakon odmora - Prirodna regeneracija vaše kože

Iako ove godine nismo imali puno prilika da se otisnemo na daleka mora, većina je iskoristila toplo vreme da poseti domaće turističke lokacije. Sunčanje i kupanje na jezerima ili bazenima dobri su za našu psihu, zdravlje i dobro raspoloženje, ali im se naša koža baš i ne raduje. Već je dobro poznato da pod uticajem sunčevih zraka dolazi do ozbiljnijih oštećenja kože i njenih struktura, koji su odgovorni za čvrstinu, elastičnost i mladolik izgled kože. Ukoliko ne vodimo računa i ne štitimo našu kožu prilikom sunčanja, UV zraci mogu dovesti čak i do ozbiljnijih zdravstvenih oboljenja.


Svakako, kreme sa SPF-om nezaobilazan su preparat na svakoj plaži i potrebno ih je mazati na kožu što češće i u debelom sloju. Na ovaj način sprečićete nastanak opekotina od sunca, ali i sačuvati kvalitet i zdravlje svoje kože. Ukoliko nismo dovoljno vodili računa o zaštiti, nakon perioda odmora često se dešava da koža izgubi svoju vlažnost i jedrinu. Ona počinje da se isušuje i peruta i bude gruba na dodir.

Kako ublažiti suvoću kože?

Ako nakon odmora koža postane beživotna i suva, veoma je važno vratiti joj neophodnu
vlagu, ali i nadomestiti masnoće koje joj fale. Takođe, potrebno je i dodatno je nahraniti svim onim blagotvornim sirovinama koje poseduju antioksidativnu moć i sposobnost regeneracije kože. Da bismo sačuvali lep, negovan i mladalački izgled nakon sunčanja, pomoć možemo potražiti u samoj prirodi.

Nega suve i oštećene kože Shea butterom

Poslednjih godina najpoznatiji proizvod za negu kože nakon sunčanja svakako je magični
shea butter. Dobija se iz orašastih plodova, a sadrži veoma moćne vitamine A i E. Upravo ovi vitamini imaju sposobnost da ublaže neželjeno delovanje slobodnih radikala izazvanih
sunčanjem i da duže sačuvaju mladolikost kože. Nerafinisani shea butter je veoma hranljiv i mastan, ali se na površini kože lako topi i ne ostavlja težak film. Već nakon prvog mazanja koži vraća vlažnost i ublažava suvoću, te je savršeni kozmetički dodatak u svakoj putnoj torbi.

Arganovo ulje za intenzivnu hidrataciju

Arganovo ulje poreklom je iz Maroka, a poznate je i pod nazivom "tečno zlato". Veoma je poznat preparat za negu kože, jer sadrži izobilje zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, kao i važnih vitamina. Naročito se može pohvaliti činjenicom da je najpoznatiji izvor prirodnog vitamina E, koji ciljano napada slobodne radikale odgovorne za starenje kože. Ulje argana poznato je i po svojoj sposobnosti da intenzivno hidrira, omekšava i regeneriše kožu, te je savršeni preparat za negu kože lica nakon sunčanja. Koristi se umesto kreme za lice ili kao dodatak redovnoj nezi kože. Nanosi ne na vlažnu kožu, a brzo se upija i za sobom ne ostavlja masni trag. Upravo zbog ove svoje osobine, arganovo ulje pogodno je za primenu kod svih tipova kože.

Takođe, ulje argana može se koristiti i za negu suve, krute i oštećene kose. Često nakon
sunčanja se događa da kosa izgubi svoj sjaj i mekoću, pa je arganovo ulje spas i u tim
situacijama.

Neka vaša koža bude bezbrižna

Ne dozvolite da vaša koža oseti posledice vašeg odmora, jer samo dva sastojka pomoći će joj da sačuva svoj lep i negovan izgled. Arganovo ulje i Shea Butter vaši su jesenji saveznici i sve što vam je potrebno za zadržite zdravlje vaše kože!

 

Povezani tekstovi

Kakao odabrati puter za telo| Kakao puter ili shea butter - Koji je pravi za vas

Iako se ponekad ne čini tako, nega tela podjednako je važna baš kao i nega lica. Naročito kada...

22.06.2020.

Kako usporiti starenje kože | Korisni saveti i trikovi za mladalački izgled kože

Jasno je da još uvek nije izmišljen čarobni eliksir mladosti koji bi potpuno zaustavio starenje kože. Gubljenje tonusa i elastičnosti...

05.10.2020.