Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega lica: Maske od povrća čine čuda za kožu

30 Maj 2012
Nega lica: Maske od povrća čine čuda za kožu

Maska od šargarepe za masnu kozu:
Ova maska je odlična za negu masne kože i prevenciju bora. šargarepa je bogata vitaminom A i vitaminom C, kao i kalijumom. štiti od slobodnih radikala i podstiče regeneraciju ćelija kože. Maska se priprema tako što se šargarepe prvo operu i oljušte, a zatim se kuvaju dok ne budu potpuno mekane. šargarepe zatim izblendati dok ne budu potpuno kremaste konzistencije. Dodati im zatim kašiku prirodnog meda - koji smanjuje upale kože i njeno oticanje. Nakon toga dodati i kašiku bademovog ulja koje hrani kožu i čisti je istovremeno. U ovu mešavinu se dodaje još nekoliko kapi limunovog soka - koji skuplja pore i čisti masnu kozu. Količina limuna koji dodajete treba da zavisi od toga kakva vam je koža. Ukoliko je dehidrirana, dodajte 8-10 kapi, a ukoliko se preterano masti dodajte celu kašiku limunovog soka. U masku dodati i malo mineralne vode da bi se dobila kremasta konzistencija - ukoliko je to uopšte potrebno. Lice operite sa toplom vodom i osušite ga pomoću peškira. Nanesite zatim masku i ostavite je da deluje 15ak minuta. Ponovo isperite sa toplom vodom, i prosušite.

Maska od špargle protiv bubuljica:

špargla sadrži snažne antioksidante koji štite našu kožu od prevremenog starenja, kao što su vitamini A , C (koji stimuliše prirodno stvaranje kolagena) i E, selen, vitamine B kompleksa. Takođe sadrži i cink koji podstiče rast ćelija površinskog sloja kože.
Nekoliko štapića od špargle i šaku ovsenih pahuljica stavite u blender i izblendajte. Dodajte i kašiku ulja od jojobe i lepo promešajte. Masku nanesite direktno na bubuljice i ostavite da deluje 10ak minuta, a zatim isperite.

Maska od celera
Celer takođe sadrži mnoštvo vitamina i minerala. Pogodan je za negu kože, jer ima snažan čisteći efekat, reguliše lučenje masnoća, sprečava nastanak akni i ublažava ožiljke od akni. Celer je, međutim, fototoksičan te ga ne treba aplikovati na kožu ukoliko namerevamo da se izlažemo sunčevom zračenju.
Pomešajte dve kašike soka od pomorandže, kašičicu ulja od pšeničnih klica, kašiku jogurta, malo soka od celera i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. U ovu mešavinu zatim dodajte dovoljno mleka u prahu da se napravi pasta. Zatim nanesite ovu masku na lice. Maska ima efekat omekšavanja i dubinskog čišćenja kože. Ostavite da deluje 15ak minuta, a zatim isperite sa dosta hladne vode.

Povezani tekstovi

Nega lica: Recepti za maske za lice

Ukoliko volite da eksperimentišete u 'maloj kućnoj radinosti', pripremili smo za vas par recepata za antioksidativne maske za lice: Maska...

23.05.2012.

Drvo života - Argan

ČUDESNE OSOBINE Argan raste u surovim polupustinjskim predelima, gde gotovo i da nema uslova za život. Ali tako je od miocena....

20.06.2012.