Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega lica po broju svećica na torti

28 Februar 2013
Nega lica po broju svećica na torti

OD 20 DO 30 GODINA: Hidratacija
Tanka i krhka koža oko očiju prva će pokazati znake starenja, umora i brige. Počnite negu očne zone posebnim preparatima još od dvadesete godine kako biste sačuvale njenu svežinu i usporile neminovne znake starenja. U ovim godinama vam ne treba antiejdž u pravom smislu reči, idealni su sastojci koji će čuvati vlagu i pomagati vašoj koži da uspostavi prirodan balans. Zato vaša krema za negu očne zone treba da sadrži organske biljne ekstrakte.
Glavni sastojak: ekstrakti nevena, pčelinji vosak, ulje koštica kajsije, ulje jojobe,  šargarepe i zečje dateline jer čuvaju vlagu kože oko očiju.

OD 30 DO 40 GODINA: Preventiva
Nakon tridesete pojavljuju se prve bore, pa se i proizvodi namenjeni ovim godinama zovu „za prve znake starenja“. Osim hidriranja očne zone, ženama ovih godina neophodna je i prevencija prvih bora.
Glavni sastojci: ulje divlje ruze, koje jeza kožu vrednije od zlata. Ono je poznato po izrazito hidratantnom i umirujućem dejstvu, uz antiseptična i regenerativna dejstva. Zaceljujuća svojstva pomažu borbu protiv upalnih procesa, koji doprinose starenju i pomažu koži da održi zdrav balans.

OD 40 DO 50 GODINA: Moćna antirid krema
Bore se neminovno pojavljuju posle četrdesete kao pratilac nataloženih godina, mimike i stresa. Ukoliko ste kožu ranije negovali, vaše bore će biti plitke, ali vam je svakako vreme za prvi ozbiljan, moćan antirid.
Glavni sastojci: Retinol podstiče stvaranje novog kolagena, što je važno za elastičnost kože. On izglađuje i leči bore na duže staze. Mada se misli da retinolske preparate ne treba koristiti na suncu, to nije tačno. Ovo važi samo za retinol koji lekari prepisuju u većim koncentracijama, a prirodne antirid kreme su apsolutno bezbedne.

50 +: Najjači antioksidans
Ako ste ušli u menopauzu, nedostatak hormona koji obezbeđuju vitalnost celom telu, pa i koži, učiniće da ona počne da gubi tonus i ubrzano se opušta.Gornji kapak polako se spušta ka oku i sužava ga.Za lifting očne zone sada treba koristiti najdelotvornije sastojke jer treba da postignu više rezultata odjednom: da ubrzaju cirkulaciju, pospeše drenažu zone oka, spreče dejstvo slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje kože, da zatežu površinski sloj kože, pospeše proizvodnju kolagena, a pored svega i da svi budu ukomponovani u laganu teksturu koja neće mastiti oko.
Glavni sastojci: Ginko i ulje grozdja,zato što njihova kombinacija pojačava cirkulaciju i zaceljuje sva oštećenja koja nastaju zbog dejstva slobodnih radikala.

Povezani tekstovi

Neobični saveti za negu koji su stvarno delotvorni

Za početak, da izbegnete trag od maskare plastičnom kašikom zaštite kapak. Na taj način će višak maskare dospeti na kašiku,...

21.02.2013.

Å ta lice govori o vašem zdravlju?

Akne na bradi Neuravnoteženi hormoni uzrokuju da se ženama pojavljuju akne na bradi pred menstruaciju.Uglavnom su to u pitanju blage...

07.03.2013.