Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega masne kože lica

16 Novembar 2016
Nega masne kože lica

Masna koža se odlikuje pojačanim lučenjem lojnih žlezda, što je najizraženije na T zoni. Ovaj tip kože prepoznaćete po proširenim porama i različitim promenama u vidu mitisera i akni. Redovna nega masne kože veoma je bitna, a piling i kvalitetna maska su njena osnova.

Piling za masnu kožu

Zbog svog poznatog delovanja na suzbijanje suvišnog lučenja masnoće, eterično ulje litsee se koristi u spravljanju preparata  za masni tip koze. Redovan piling masne kože veoma je bitan korak nege, jer se na taj način otklanjaju odumrle ćelije kože i poboljšava se njena regeneracija.

 Za pripremu  pilinga za masnu kožu neophodno je pomešati jednu kašiku mlevenih badema, kašiku fino mlevenog pirinča, čajnu kašičicu destilovane vode, nekoliko kapi eteričnog ulja litsee i kašiku ulja jojobe. Ovu smesu dobro promešati dok se ne dobije gusta pasta. Ukoliko je suviše retko dodajte još mlevenog pirinča, a ukoliko je gusto dodajte još destilovane vode. Nanesite piling na lice i trljajte kružnim pokretima. Nakon par minuta isperite sa lica uz pomoć mlake vode.

 

Maska od ruzmarina i lavande za masnu kožu

Da bi ste pripremili masku za lice namenjenu masnoj koži, koja će intenzivno hidrirati kožu i suzbiti suvišno lučenje lojnih žlezda, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

Priprema se tako što 2-3 kašike jogurta umešate sa ¼ malog pakovanja kvasca i dobro gnječite viljuškom. Kada dobijete ujednačenu, glatku smesu dodajte joj i eterično ulje lavande i ruzmarina u kapima. Zatim, ponovo dobro izmešajte sve sastojke i nanesite na prethodno očišćeno lice. Maska se ostavlja na licu dok se skroz ne stegne. Zatim masku blago istrljajte kružnim pokretima i isperite sa mlakom vodom. Kvasac je sirovina koja je odlična za rešavanje problema sa aknama i masnom kozom, a odlicna je za izradu pilinga i maski za masnu kožu lica. Jogurt je zadužen za intezivnu hidrataciju, dok eterična ulja blansiraju proizvodnju masnoće u koži.

Povezani tekstovi

Priprema preparata od kokosovog ulja

Kokosovo ulje veoma je cenjena sirovina u izradi preparata za negu kože i kose. Poslednjih godina postalo je veoma popularno,...

14.11.2016.

Nega suve kože lica

Suvu kozu lica odlikuje nedostatak masnoće koji nastaje usled smanjenog lucenja lojnih zlezda. Kod ovog tipa kože smanjena je mekoća...

17.11.2016.