Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Negujte svoje ruke i nokte tokom zime

19 Decembar 2016
Negujte svoje ruke i nokte tokom zime

Dehidrirana koža je situacija sa kojom se susrećemo svake kasne jeseni i tokom cele zime. Ukoliko se nismo dovoljno negovali tokom prethodnih meseci, ukoliko ne unosimo dovoljno tečnosti i ne hranimo se ispravno, bitku ćemo voditi sve do proleća. Činjenica je i da su nokti više izloženi oštećenjima, jer gube vodu 100 puta brže od kože. Ipak, ne očajavajte, jer priroda ima rešenje!


Napravite prirodnu masku za ispucalu kožu


U tretiranju oštećene kože mnogo vam mogu pomoći i specijalni tretmani i parafinske maske, ali zašto ne biste probali i sa kućnim preparatima? Potrebno je da šaku izgnječenog semena lana pomešate sa malom kašikom ulja badema. Dodajte toplu vodu i izmešajte. U ovu smesu bi trebalo da potpiite ruke i da ih držite 15 minuta, a potom operete toplom vodom i namažete kremom.


Napravite prirodni balzam za ruke


Potrebno je da pomešate dva žumanceta, dve kašike nekog od ulja – bademovo, laneno ili maslinovo i dve kašike ulja. Nanesite i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon isteka vremena isperite, pa namažite kremom. Potrebno je koristiti najviše tri puta nedeljno.


Napravite prirodnu kremu za ruke


Potrebni su vam listovi bokvice, puna kašika. Njih prelijte čašom vrele vode. Potrebno je da sačekate devet sati i potom da procedite. Pripremite 50 grama maslaca, koje ćete izgnječiti. Dodajte jednu malu kašiku meda. U ovu smesu dodajte kašičicu čaja od bokvice. Kada sve dobro izmešate, primenite na koži, kružnim pokretima.

 

Rešite se zanoktica prirodnim putem


Isprobajte dva recepta! Za prvi vam je potrebno: mala kašika prirodne gline, tri kapi eteričnog ulja lavande i toliko maslinovog ulja da masa bude ujednačena. Koristite jednom dnevno. Možete napraviti i drugu smesu, za koju vam je potrebno da pomešate kašičicu meda i dve kašičice soka od limuna. Posle ove smese nanesite malo maslinovog ulja na zanoktice.


Ojačajte nokte prirodnim putem


Da biste imali jake nokte, biće vam dovoljno svega 10 minuta! Pripremite dva decilitra tople vode, dve velike kašike morske soli, krišku limuna i maslinovo ulje, nekoliko kapi. Rastvorite so, i potopite nokte na 10 minuta. Potom istrljajte nokte limunom i ostavite da se suše pet minuta. Potom isperite toplom vodom i namažite maslinovim uljem ili prirodnom kremom. Nokti će biti jači, zanokticama će se usporiti rast, a ploča nokta će biti belja. Ovaj tretman primenjujte tri nedelje svaki drugi dan.


Jednostavna rešenja su i da ruke na pet minuta potpite u dva decilitra mleka. Uvek možete pomešati med i maslinovo ulje, naneti na ruke, pa navući rukavice na 30 minuta.

Povezani tekstovi

Kupka i piling sa eteričnim uljem eukaliptusa

Šećerni piling sa eteričnim uljem eukaliptusa Piling za telo i stopla od potpuno prirodnih sastojaka možete pripremiti i kod svoje kuće...

01.12.2016.

Kako sunčanje utiče na našu kožu?

Iako većina od nas željno iščekuje leto, zbog preplanule boje kože, stručnjaci smatraju da treba biti oprezan sa trendovima. Nekada...

22.06.2017.