Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Negujte svoje telo tokom leta

04 Avgust 2016
Negujte svoje telo tokom leta

Nega tela važna je kao deo naše rutine i svakodnevice, bez obzira na godišnje doba. Ipak, koža nam je leti dehirdrirana, često oštećena zbog sunca, zbog čega se peruta. Kosa je takođe oštećena, posebno ako je izlažemo sunčevim zracima bez ikakve zaštite. Upravo zbog toga trebalo bi posebnu pažnju da posvetimo svom telu u ovom periodu, kako bi dočekalo jesen u punom sjaju.


Nega kose


Kako bismo zaštititli kosu tokom sunčanja, dobro je da na nju nanesemo tanak sloj balzama ili sredstva za hidrataciju. Trebalo bi korisitit blage šampone, koje ćemo isprati mlakom vodom, a potom pustititi da se kosa osuši na vazduhu, prirodnim putem. Na krajeve kose utrljajte malu količinu maslinovog ulja, toliko da se ne zamasti. Ukoliko primetite da vam kosa leti više opada, u koren, nekoliko sati pre nego što ćete je oprati, utrljajte ulje lavande.

 

Nega lica


Prirodni piling prvi je korak u nezi lica, jer je potrebno da se oslobodimo mrtvih ćelija. Možete ga napraviti tako što ćete pomešati morsku so, sok od limuna i maslinovo ulje. Koristite ga ujutro, dva puta nedeljno. Potom nanesite masku, koju ćete napraviti od dve kašike soka od lubenice, jedne kašike jogurta i jedne trećine ispasiranog krastavca. Izmešajte i ostavite 15 minuta, pa isperite. Koristite redovno hidrantne kreme tokom dana, kao i one noćne. Koristiće vam i wellness programi, kao što su tretmani lica različitim prirodnim sredstvima.


Nega kože


Kao i kada je nega lica u pitanju, nega tela odnosno kože takođe podrazumeva prirodni piling. Najbolje bi bilo da uradite piling tokom večernjeg tuširanja, jer se pore tada otvaraju. Tako će preparati koje potom nanosite koža bolje upiti. Ukoliko imate suvu kožu, piling možete da radite tri puta nedeljno, a dva puta ukoliko je normalna ili kombinovana. Obavezno koristite hidrantne losione, nakon pilinga, kako biste vratili neophodnu vlažnost koži. Wellness programi će takođe biti blagotovorni za kožu, počevši pre svega sa onim anticelulit tretmanima, potom masažama, kao i odlaskom u saunu.


Nega stopala


Nega tela podrazumeva i negu stopala, na koje često zaboravimo. Obavezno ovaj deo tela namažite kremom sa faktorom, čak i kada samo šetate gradom. Prilikom pranja, koristite mlaku vodu i blage sapune ili kupke. Koristite turpiju, kako biste otklonili mrtve ćelije sa peta. Ukoliko vam se stopala znoje, naprskajte obuću mešavinom vode i sode bikarbone. Prirodni piling, masku i antibakterijsko sredstvo dobićete ako pomešate rendani krastavacm tri kašičice kiselog mleka i dve kašičice limunovog soka. Nanesite, neka stoji 20 minuta, pa isperite.

 

Povezani tekstovi

Pravilna prirodna nega kože nakon sunčanja

Uživamo u suncu i toplom vremenu, kupajući se na reci, jezeru, bazenu, moru... Kako je ko u mogućnosti. Opcija za...

22.07.2016.

Prirodni način za negu kože u zrelim godinama

Starenje je neminovost, sa kojom se svi susrećemo. Ukoliko nismo vodili dovoljno računa o svojoj koži u mlađim danima, vrlo...

06.09.2016.