Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Osnovni koraci pravilne nege kože lica

31 Decembar 2019
Osnovni koraci pravilne nege kože lica

Stalno pominjemo korake u nezi lica, ali često žene nisu zaista sigurne koji su najvažniji, kao i kojim se redosledom izvode.

 

Pre svega, važno je da napomenemo da je nezi kože potrebno posvetiti se svakoga dana, bez obzira na okolnosti. Pet minuta ujutru i uveče neće vam oduzeti previše dragocenog vremena, a vaša koža biće vam izuzetno zahvalna na ovoj pažnji. Ne kaže se bez razloga da koža u starosti pokazuje baš svaki dan propuštene nege!

 

Što se tiče konkretnih koraka, predstavljamo vam one najvažnije, kao i redosled kojim se oni izvode:

 

 

Skidanje šminke i čišćenje lica

Verovatno najvažniji korak pravilne nege jeste uklanjanje šminke i drugih nečistoća sa lica. Čišćenje se obavlja svako jutro i veče, i važno je da ovaj korak nikada ne preskačete. Uveče je neophodno da sa kože uklonite sve pigmente šminke, kao i prljavštinu iz spoljašne sredine koja se nakupila na licu. Čišćenje kože ujutru je takođe veoma bitno, jer se na taj način uklanjaju produkti metabolizma koji su se nakupili tokom noći.

Najbolji izbor za skidanje šminke jeste mleko za čišćenje lica, jer savršeno rastvara čestice nečistoća i veoma je blago i ne šteti koži.

Sa druge strane, pene i gelovi koji se često koriste u ove svrhe obično sadrže i nepoželjne sirovine koje daju bogatu penu, ali sa kože uklanjaju njene prirodne masnoće. Njihovom svakodnevnom upotrebom koža će vrlo brzo postati isušena i dehidrirana, čime se slabi njena odbrambena moć i postaje sklonija iritacijama.

Ako se odlučite za mleko, dobro je znati da se ono koristi tako što se laganim kružnim pokretima utrlja na lice, a zatim ukloni komadićem vate.

Toniziranje lica

Sledeći korak, nakon skidanja šminke, jeste toniziranje lica. Tonik se koristi nakon što ste aplikovali mleko i funkcija mu je da ukloni eventualne ostatke pigmenta. Takođe, tonik reguliše narušeni pH kože, deluje antibakterijski i dodatno vlaži kožu.

Ukoliko na koži niste imali šminku, korak sa mlekom možete i preskočiti i odmah prebrisati lice tonikom.

Kada birate tonik, veoma je važno da izbegavate one koji u sebi sadrže alkohol, jer oni isušuju kožu i vremenom dovode do dehidratacije kože. Bolji izbor svakako su prirodni tonici, bez alkohola i drugih štetnih sirovina, koji odlično čiste lice, ali istovremeno čuvaju njegovu vlažnost i lep izgled.

Marigold tonik za lice se koristi tako što se naprska na komadić vate kojim se prebriše lice, a zatim se naprska na kožu da bi je dodatno hidrirao.

Kvalitetna krema za negu lica

Nakon što ste uklonili šminku i adekvatno tonizirali lice, vreme je za odgovarajuću kremu za lice. Krema treba da bude odabrana po vašem tipu kože, ali i po stanju koje ga prati. Tako, važno je da znate da li je vaša koža normalna, suva, mešovita ili masna. Takođe, krema da bude i namenski formulisana i za kožu koja je osetljiva, zrela, sklona nastanku akni ili dehidrataciji.

Vaša krema za lice poželjno je da u svom sastavu ne sadrži sve one štetne sirovine koje mogu da ometaju njene normalne funkcije. Tako, treba izbegavati one koje su izrađene sa sintetičkim emulgatorima, konzervansima, bojama i mirisima. Umesto toga, birajte prirodne kreme, koje u sebi sadrže samo biljne sirovine, koje pažljivo prate ritam kože i njene potrebe.

Nakon toniziranja lica, nanesite malo kreme na lice i utrljajte je laganim pokretima dok se ona potpuno ne upije. Vaše lice momentalno će zablistati.

Izdvojite vreme i pružite svojoj koži ono što joj je potrebno. Ona će vam biti beskrajno zahvalna za svaki znak pažnje i višestruko vas nagraditi lepim i negovanim izgledom.

Povezani tekstovi

Koje su tačno prednosti prirodne kozmetike?

Iako se danas gotovo svaki brend reklamira kao proizvođač prirodne kozmetike, retko koji zaista ispunjava sve uslove koji su potrebni...

29.11.2019.

Arganovo ulje za lice - Kako se koristi i kakvo ima delovanje

Arganovo ulje za lice može da učini čuda i definitivno je jedan od onih preparata koji su u današnje vreme...

31.01.2020.