Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Otkrivamo: kako prirodnom kozmetikom do lepe kože

28 Februar 2019
Otkrivamo: kako prirodnom kozmetikom do lepe kože

Naša koža svakodnevno je izložena raznim uticajima koji utiču na njen kvalitet. Nivo stresa, način ishrane, opšte zdravstveno stanje, ali i sastav preparata koje koristimo čine je manje ili više otpornom. Komercijalni proizvodi često sadrže visok nivo materija koje nisu pogodne svim tipovima kože, te se dešava da naprave više odmognu nego pomognu. Kontinuiranom upotrebom preparata na biljnoj bazi smanjujemo mogućnost iritacija, upala i neželjenih reakcija i dajemo svojoj koži mogućnost da se dubinski regeneriše. Adekvatan odabir kozmetičkog preparata na osnovu potrebe koju imamo može vrlo brzo dati rezultate koje ste dugo očekivali i navesti vas da praksu njihovog korišćenja produžite. Ono što je zajedničko prirodnim preparatima za negu jeste da je njihovo dejstvo blagotvorno i regenerišuće.  Izdvajamo one koje bi za čistu, blistavu i negovanu kožu trebalo koristiti svakog dana:

Mleko za čišćenje lica

Svakoga dana većina žena se šminka i po više puta dnevno, pa je jedan od imperativa negovane kože pre svega njeno dobro čišćenje. Gomila sastojaka u kupovnim micelarnim vodama, sve popularnijim maramicama za skidanje šminke i ostalim sredstvima mogu da isuše i iziritiraju kožu. Nečistoće, prljavštinu i ostatke šminke lako ćete skinuti mlekom za čišćenje na bazi sirovina biljnog porekla i sa prirodnim uljima koji ostavljaju lagodan osećaj i meku kožu.

Prirodni puteri za telo

Oni se brzo tope, lako nanose i na koži ne ostavljaju lepljiv trag. Svilenkasta, sjajna i zdrava koža koju viđamo na reklamama, scena je iza koje uglavnom stoje vrhunski puteri za telo od prirodnih ulja. Zbog takvih sastojaka, puteri pružaju vrhunsku hidrataciju i omekšavaju grubu i ispucalu kožu. Za razliku od kupovnih losiona, miks prirodnih sastojaka putera čini da se prijatan osećaj na koži zadrži i spreči svrab, osip, alergije i moguće iritacije. Nerafinisani Kakao i Shea puter najpopularniji su među pripadnicama lepšeg pola jer ostavljaju kožu savršeno mekom i daju joj zdrav izgled.

Sapuni od biljnih ulja

Previše parfimisani sapuni sa sobom nose rizik od potencijalnog isušivanja kože. Odlična alternativa jesu domaći sapuni napravljeni od biljnih ulja koji vrhunski čiste osetljivu kožu kako lica tako i tela. Kada u sastavu sapuna imamo ulje koje pogoduje potrebi naše kože, sve što dobijamo čišćenjem i svakodnevnim kupanjem ili umivanjem, jeste isključivo hrana za površinski i dubinski sloj kože. Za čišćenje osetljive kože lica i tela preporučujemo cvetni sapun, a badem sapun prijaće koži koja je sklona isušivanju.



Kozmetika napravljena od prirodnih sastojaka  koristila se mnogo pre primene naprednih tehnologija u procesima pravljenja preparata za negu, te nema razloga da bar neki od njih ne isprobate. Počnite od hidrolata ili eteričnih ulja koja imaju široku primenu kada je nega u pitanju. Na našem blogu uvek možete naći mnoštvo korisnih saveta iz kojih ćete saznati kako da iz svih preparata izvučete maksimalan efekat.

Povezani tekstovi

Bazna ulja u službi lepote i vrhunske nege

Za razliku od eteričnih, bazna ulja su masna i mogu se koristiti za ishranu, negu kože i kao nosači eteričnih...

25.01.2019.

Ko se još boji starenja?

Od momenta kada postanemo svesne sebe, uočavamo da okolina stavlja najveći akcenat na to kako izgledamo. A onda odjednom zagazimo...

15.03.2019.