Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 1000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ovog leta, osećajte se dobro u kupaćem!

22 April 2019
Ovog leta, osećajte se dobro u kupaćem!

Svi smo uzbuđeni kada se letovanje približi, sve dok se ne setimo da to uključuje i skidanje slojeva i slojeva odeće.

Da li vam je poznata noćna mora prvog dolaska na plažu? Izgleda kao da sunce sve zrake fokusira baš na vaše kritične regije, a traumu šetnje od ležaljke do vode da i ne spominjemo – svi pogledi se zalepe za vas i razmišljaju: „Vidi onu sa okorelim celulitom!“

Pa dobro, da ne preterujemo. Realnost je da niko zaista ne posmatra vaše telo, uglavnom zbog toga što su fokusirani na sopstvene mane.

 

Ne izgleda najlepše, ali opustite se!

Socijalni pritisak nikad nije bio veći, zbog prisustva društvenih mreža. Na Facebook-u i Instagram-u svi izgledaju prelepo i deluje kao da imaju svo vreme sveta za doterivanje, a vama obaveze ne ostavljaju puno vremena za vijanje savršenstva.

Društvene mreže su jedno, a realnost je drugo. Statistike pokazuju da preko 80% žena ima vidljiv celulit i/ili strije.

 

Šta dovodi do celulita

Ipak, celulit je tu, a leto se bliži i svi želimo da ga sakrijemo, zar ne?

„Celulit je najpre zdravstveni problem, a manifestuje se estetski i najčešće tek tada poželimo da ga se rešimo“, kaže nutricionistkinja Milka Raičević i navodi da se on rešava preventivno.

Uzrokuje ga loša ishrana u kombinaciji sa nedovoljnom fizičkom aktivnošću, nepravilnim snom i nedovoljnom količinom tečnosti u organizmu. Ako se ne hidriramo dovoljno, organizam neće biti u stanju da izbacuje toksine, a koža će lako ostaviti trag u vidu celulita i strija.

 

Uz shea butter do tela koje ćete voleti

Kada se pojavi celulit uglavnom nema nazad, ali svežu kožu možemo da kreiramo još danas.

Umesto da se borimo sa štetom koja je već učinjena, možemo da istaknemo ono što je pod našom kontrolom. Svi žele da imaju sjajnu kožu, pa ako će već na plaži da vas gledaju, neka vas gledaju dok se pitaju kako izgledate tako senzualno.

Evo kako: Shea butter. Samo ono što dolazi iz prirode može da nas učini prirodno lepima, a ovaj nerafinisani shea butter sadrži  vitamine A i E pa će na koži ostaviti rezultate odmah.

Dakle, ako dovoljno hrani kožu već posle jedne upotrebe, tri do četiri meseca je više nego dovoljno da se pripremite za letovanje, zar ne?

 

Ulje protiv strija

Ukoliko se brinete zbog strija, Marigold u ponudi ima mešavinu visokokvalitetnih biljnih ulja koja sprečavaju nastanak strija.  Ekstrakt nevena u bademovom ulju i ulje divlje ruže stimulišu rast i regeneraciju ćelija kože, dok arganovo ulje stimuliše stvaranje kolagenih vlakana i kožu čini čvrstom, zategnutom i elastičnom. Redovna upotreba ulja će sprečiti nastanak strija, promena na koži ili promena u boji kože.

Potrebno ga je aplikovati dva puta dnevno na regiju stomaka, bokova i grudi. Kožu će učiniti hidriranom, mekom i zdravom, ne ostavljajući masan film.

 

Perfekcionizam na stranu, prirodnost je nova savršenost!

Kažu da čak ni Dženifer Lopez ne izgleda kao Dženifer Lopez u novinama i na društvenim mrežama. Danas je lako doterati stvari, pa čak i vi, ako biste to želeli, mogli biste da imate savršene fotografije sa letovanja ako biste samo malo bolje upoznali aplikacije za uređivanje fotografija.

Ali šta će vam to? Najbitnije je da prihvatite sebe i osećate se dobro u svom telu, kakvo god bilo! 

 

Povezani tekstovi

Ko se još boji starenja?

Od momenta kada postanemo svesne sebe, uočavamo da okolina stavlja najveći akcenat na to kako izgledamo. A onda odjednom zagazimo...

15.03.2019.

Ulje smilja: sunčani eliksir besmrtne mladolikosti

Znate li one žene u zrelim godinama koje izgledaju mnogo mlađe, čija koža sija, uglađena je i odiše zdravljem,  a...

31.05.2019.