Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravi odabir za negu tela: kupka ili sapun?

25 Jun 2018
Pravi odabir za negu tela: kupka ili sapun?

Prilikom odabira savršene kupke za naše telo, ruka nam uvek ide ka onoj najmirišljavijoj. Da li se ikada zapitamo, da li će ta mirišljavost obradovati našu kožu kao i naše čulo mirisa? Nažalost, neće. Kupke i gelovi za tuširanje često mogu da sadrže paraben, jer je ova supstanca gotovo neizostavna kada je reč o kozmetičkoj industriji. Ona je prisutna upravo da bi zadržavala miris i dugotrajnost kozmetičkih preparata.

I sada zamislite. Svakodnevno tuširanje kupkama može da ostavi veliki trag na vašu kožu. Ona će sigurno biti mirišljava ali istovremeno suva, gruba i krenuće da se peruta. Ti nama naizgled savršeni, primamljivi i mirišljavi preparati ostavljaju traga na našoj koži.

Preparati bez parabena

Na poleđini svakog kozmetičkog preparata možemo pročitati šta sve on sadrži. Ukoliko pronađemo oznaku „paraben free“, znači da proizvod ne sadrži paraben koji, prema istraživanjima, može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme. Proizvodi koji ne sadrže ovu supstancu možda nisu toliko opojnog mirisa ali su mnogo zdraviji za našu kožu, koja će zasigurno moći da diše „slobodno“. Bebi preparati su ti koji moraju biti bez parabena i na „prirodnoj bazi“. U skladu sa time treba da biramo proizvode i za svoju kožu.

Kada je reč o svakodnevnoj nezi kože lica i tela, da li ste probali kupku da zamenite sapunom?

Nega prirodnim sapunima

Prirodni sapuni su najbolje rešenje za negu kože. Malo njih se odlučuje na ovaj korak – ostavljanje mirišljavih kupki radi upotrebe sapuna. Sigurno ste barem jednom probali kozji sapun, da li sa medom, kukuruzom ili nekim drugim dodatkom. Pored ovog najpoznatijeg prirodnog sapuna, u Marigold ponudi možete pronaći Badem i Cvetni sapun.

Sapuni su potpuno prirodni i izrađeni od najkvalitetnijih biljaka. Idealni su za negu kože lica i tela. Cvetni sapun se sastoji od ulja žutog noćurka koji je naročuto dobar za tretiranje kože koja je često pod iritacijom ili ekcemima. Badem sapun koji se sastoji od Shea butterabademovog ulja što utiče na to da koža bude što manje suva.

Ukoliko se dvoumite da li da date šansu prirodnim sapunima, naš savet je da to učinite. Vaša koža će vam biti zahvalna, a mi vam garantujemo da se nećete pokajati. :)

Povezani tekstovi

Prirodni preparati najbolji za negu bebine kože

„Koža ti je mekana kao bebina“ je izreka koju često koristimo da pohvalimo izgled mladolike kože. A da li ste...

23.04.2018.

Hidrolati – 100% prirodna nega

Hidrolati, ili poznatije cvetne vodice, su u potpunosti prirodni koji nastaju procesom destilacije biljaka. Izuzetno su blagi, bez kapi alkohola...

15.09.2018.