Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravilna nega kože

08 Septembar 2011
Pravilna nega kože

Postoje 4 tipa kože lica i to: normalna, suva, masna i mešovita. Zavisno od tipa kože, nega se razlikuje.

Pravilna nega kože zavisi od 4 faktora i to od tipa kože, godišnjeg doba, starosti osobe i pola. Pored ovih, moramo poznavati kozmetičke preparate i način njihovog delovanja. Zbog toga se uvek preporučuje savetovanje sa kozmetičarem oko načina nege.

Nega je polovina lepote. Zapostavite negu i to će Vam se vratiti kao bumerang u vidu bora i akni.
Ukoliko Vam je koža lica osetljiva, koristite blage kozmetičke preparate. Na tržištu postoje preparati koji su specijalno napravljeni za osetljivu kožu. Ono što ih razlikuje od drugih preparate je što sadrži manji procenat konzervanasa.
Stavljanje kreme na lice podrazumeva da je ono prethodno očišćeno od nečistoća i šminke.
Ne preterujte sa stavljanjem kreme na lice. Višak će samo zapuštiti pore na licu. Ukoliko ste preterali sa nanošenjem, vatom odstranite višak.
Stres nepovljno utice na ceo organizam kao i na kožu obzirom da dolazi do poremecaja cirkulacije u organizmu i poremećaja nivoa hormona što se i te kako odražava na kožu. Nemojte se iznenaditi ukoliko vam se zbog stresa pojave akne.

Preparati koje koristite u svakodnevnoj nezi kože lica, ne smeju poremetiti kiselo-baznu ravnotežu kože. Dobro vodite raćuna o tome.
Marigold mleko za čišćenje lica nežno uklanja šminku i ostale nečistoće uz pomoć sirovina biljnog porekla-proteina kokosa i pšenice koji temeljno čiste kožu, a pritom su veoma blagi i ne izazivaju iritaciju i dehidrataciju kože. Stoga je pogodno za čišćenje svih tipova kože, pogotovu osetljive. U bogat sastav mleka ulaze najkvalitetnija, hladno ceđena biljna ulja soje, susama i jojobe koja kožu neguju, čine glatkom i mekom na dodir, kao i ulje iz koštica grožđa koje je štiti od slobodnih radikala i prevremenog starenja. Sadrži i trigliceride kokosa koji na površini kože stvaraju zaštitnu barijeru i pritom omekšavaju kožu, umiruju je i sprečavaju njen gubitak vlage. Ekstrakt žalfije deluje protivupalno i balansira masnu kožu. Aloja vera gel i macerat nevena u bademovom ulju dodatno je neguju, hidriraju i pospešuju regeneraciju i revitalizaciju kože. Ovaj proizvod ne sadrži veštačke boje, mirise i konzervanse, kao i sirovine životinjskog porekla.

Povezani tekstovi

Nevenovo ulje - magija za kožu

Ulje posle sunčanja s nevenom je koncentrat bogat vitaminima, prirodnim uljima,  esencijama, vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, i ...

04.08.2011.

Uživanje u jesenjim danima

Iako sa malim zakašnjenjem, zakoračili smo u jesen. Polako počinjemo da pripremamo topliju garderobu, a naše telo se privikava na...

10.10.2011.