Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravilna zaštita kože od Sunca

19 Jun 2012
Pravilna zaštita kože od Sunca


Saveti lekara da se čuvamo sunca jer je sve jače UV zračenje, nisu bezazleni. Koža je osetljiva, iI sve češće čujemo da neko ko je pre lako pocrneo sada sve češće prvo pocrvene. Često na koži mogu da se pojave I plihovi nastali nakon neprimernog izlaganja suncu. Osim dobrih, starih saveta da se pažljivo izlažete suncu i da koristite kvalitetne kreme za sunčanje, mi vam preporučujemo i Neven u bademovom ulju koji blagotvorno deluje na različita kožna oboljenja. široku primenu ima u lečenju kože oštećene suncem, kao i opekotina od sunca, jer ima svojstvo regeneracije ćelija kože, zatim zarastanja rana i ožiljaka.
Može se koristiti za pripremanje različitih preparata za negu kože i kose, kao sto su maske, pilinzi, kupke. Pored toga, može se koristiti Ulje od noćurka koji pomaže i kod hroničnih upala i kožnih tegoba poput psorijaze, raznih ekcema i neurodermatitisa, a ono što je najvažnije tretman noćurkom može pomoći i popraviti stanje kože.
Noćurak dobro neguje suvu, zrelu i dehidriranu kožu. Smanjuje perutanje, pomaže ispucaloj koži, ubrzava zarastanje rana, pa je dobro koristiti ga preko cele godine. Ulja iz kolekcije Marigold namenjena su prvenstveno očuvanju kože koja se najviše oštećuje tokom leta. Upotreba bademovog ulja  pogodna je za sve tipove kože. Pomaže kod ekcema, svraba, bola, suvoće, peckanja i upale. Dobro je za masažu i zaštitu kože.
Ukoliko baš volite da se sunčate i uživate pod sunčevim zracima, koristite zaštitne kreme za sunčanje, ali ne zaboravite negu kože i nakon izlaganja suncu kako bi ona bila zdrava i mekana.

Povezani tekstovi

Prirodni sapuni - prava nega

Industrijski sapuni nisu ništa bolji samo su mirišljaviji i naravno skuplji. Današnje farmaceutske kuće prepoznale su kvalitet domaćih sapuna i...

13.06.2012.

Å minka na 30+

Leto je vreme kada se suočavamo sa mnogim problemima u pokušaju da izgledamo lepo. Kosa se suši od hlora...

26.06.2012.