Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

PRIRODNA BILJNA ULJA - LEK I NEGA

21 Avgust 2014
PRIRODNA BILJNA ULJA - LEK I NEGA

LEKOVITA SVOJSTVA
Pravilnom upotrebom i redovnim uzimanjem, prirodna biljna ulja mogu sprečiti mnoge zdravstvene probleme, ali i pomoći u rešavanju postojećih. Imaju prijatan miris i ukus, a njihova blagotovornost ogleda se u mnogim slučajevima. Vrlo su korisne za jačanje imuniteta, štite od kardiovaskularnih oboljenja i ublažavaju poteškoće sa disanjem. Takođe, povoljno utiču na probavni trakt. Mogu se koristiti prilikom inhlalacije, za kupke i kao preparati za negu.


NEGA KOŽE I KOSE
Nega koju će vam podariti prirodna biljna ulja zauvek će vas odvojiti  od različitih krema, mleka i ostale kozmetike zasnovane na različitim hemijskim dodacima,  koju danas koristite.  Ona su najprirodniji, ali i najpovoljniji način da svoju kožu održavate mladom, hidriranom, svežom i, pre svega – zdravom. Isto je i sa kosom, koja se od davnina ovako tretirala. Pozitivne posledice su manje opadanje kose, sprečavanje peruti, ali i  jačanje kose, čak i one ispucale i farbane.


ULJE AVOKADA
Pogodno je za suvu, osetljivu i zrelu kožu, ali i kožu sklonu alergijama. Kožu hrani, umiruje, omekšava i štiti, čini je glatkom, nežnom, sjajnom i svežom. Ono je antioksidans -  pridonosi ublažavanju bora. Neguj  suvu i oštećenu kosu, kao i iritirano i suvo teme.


ULJE BADEMA


Idealno ulje za masažu, a bogato je vitaminima A, B, D i E. Hrani kožu, posebno suvu i osetljivu, a pogodno je i za bebe. Pomaže kod ekcema, svraba, bola, suvoće, peckanja i upale.


ULJE JOJOBE
Izvanredno vlaži i omekšava kožu. Preporučuje se osobama sa masnom ili kombinovanom kožom, Redovnim korišćenjem sprečava nastajanje bora. Jojoba se upotrebljava i kod nege kose i temena, jer dopire do korena dlake i omekšava ga.


ULJE KOšTICA GROŽĐA
Sadrži jedinjenja koja su izuzetno aktivni antioksidanti - 20 puta jači od vitamina C i 30 puta jači od vitamina E. Jača kapilare i arterije, pa se koristi kod kuperozne kože i kod proširenih vena. Smanjuje otok, popravlja cirkulaciju i ubrzava regeneraciju oštećene kože.


ULJE ŽUTOG NOĆURKA
Pomaže kod hroničnih upala i tegoba poput psorijaze, ekcema i neurodermatitisa, Noćurak dobro neguje suvu, zrelu i dehidriranu kožu. Smanjuje perutanje, pomaže ispucaloj koži, ubrzava zarastanje rana.


ULJE PšENIČNIH KLICA
Najjači prirodni koncentrat vitamina E moguće je svakodnevno koristiti za negu lica. Dokazano smanjuje nastanak bora, dubinski hrani i regeneriše kožu, posebno suvu, osetljivu i ispucalu. Pomaže kod psorijaze i ekcema. Koristi se i za negu kože nakon opekotina i povreda.


ULJE DIVLJE RUŽE
Deluju protiv dubokih bora, kao i na uklanjanje bora, strija, ožiljaka, staračkih pega, opekotina i ekcema.  Sadrži vitamin E i retinolnu kiselinu - podstiče hidrataciju i revitalizaciju kože,povećava elastičnost i stimuliše stvaranje kolagena.  


ULJE KOšTICA KAJSIJE
Bogato esencijalnim masnim kiselinama, kao i vitaminima A, C i E, što ga čini odličnim za prevenciju nastanka bora i ublažavanje postojećih. Odlično je sredstvo za negu suve kože, sklone perutanju, kao i za osetljivu kožu. Umiruje kožu koja je nadražena, opečena od sunca i pomaže joj da zadrži elstičnost i jedrinu.


KOKOSOVO ULJE


Bogato masnim kiselinama, deluje antibakterijski, antigljivično i antivirusno. Najširu primenu ima u nezi kose - pakovanja kod suve i ispucale kose, sprečavanje nastanka peruti, stimuliše rast dlake. Umiruje kožu nakon sunčanja. Hidrira kožu, ublažava alergiju. Može se koristiti kao antirid za predeo oko očiju ili sredstvo za skidanje šminke. Pogodno je i umesto kreme za brijanje ili za umirivanje kože nakon brijanja. Koristi se za negu i omekšavanje kože ruku i zanoktica.
 

Povezani tekstovi

Recept za negu kose sa kokosovim uljem, ruzmarinom i nanom

Ruzmarin je jedna od najpoštovanijih biljaka. Možemo ga naći u mnoštvu proizvoda za negu kože upravo zbog njegovog antioksidantskog dejstva....

08.08.2014.

Puter od grejpa za regeneraciju kože

 Ovog leta nije bilo previše sunčevih zraka, ali bilo je onih koji su bili uporni i koristili svaku priliku da...

17.09.2014.