Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika: Eterično ulje čajnog drveta

02 Avgust 2012
Prirodna kozmetika: Eterično ulje čajnog drveta

Veoma je dragoceno jer istovremeno deluje i na bakterije i na gljivice. Stimulativno deluje na rad imunog sistema, ima umirujuće dejstvo, olakšava iskašljavanje. Posebno je korisno kod smanjenog imuniteta i umora. Koristi se preventivno u vreme viroza te je sada pravo vreme da počnete da ga koistite, pre nego štoo ambrozija krene da vam smeta. Kod virusnih infekcija se utrljava u prsa i leđa, a može da se koristi i kao preventivna nega celog tela nakon tuširanja. Koristi se kod respiratornih problema, protiv akni i bradavica.

Ovo ulje bledo zelene ili bledo žute boje je pored ulja lavande, jedino koje može da se nanosi direktno na kožu što dodatno govori da eterična ulja imaju široku i lekovitu primenu. Recimo, ulje limuna ima svež i oštar miris. Ono poboljšava raspoloženje, osvežava i rashlađuje. Ulje limuna je pogodno za negu masne kože, akni, bradavica, herpesa, ali i za tretiranje celulita. Takođe, koristi se kod nervne napetosti i strahova. Može se koristiti i za dezinfekciju prostora u kom se boravi, naročito u vreme opasnosti od infekcija.

Zbog svojih analgetičnih svojstava koristi se kod bolova u mišićima, migrene i menstrualnih bolova.
Eterično ulje bosljka u aromaterapiji koristi se nakapan na bilo koju površinu ili u aroma lampi, a deluje tako što povećava koncentraciju, smanjuje umor, napetost, depresiju i letargiju. Koristi se u svim situacijama koje zahtevaju koncentraciju i budnost a on sam ne zahteva poseban način pripremanja.
Sada kada ste naučili nešto više o eteričnim uljima i saznali da je korišćenje istih lako, lekovito i mirišljavo, preostalo je jedino da izaberete mris koji vam najviše odgovara i počnete svoju aroma terapiju.

Povezani tekstovi

Sve tajne o puteru za kožu

Da li ste nekada koristili puter za telo? Ovi preparati drugačiji su od običnih krema za telo. Puter se...

26.07.2012.

Pravi poklon za bliske osobe

Da li vam se desilo da morate otići kod nekoga i poneti poklone, a nemati nikakvu ideju šta biste poklonili...

09.08.2012.