Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodna nega sastojcima iz kuhinje

19 Avgust 2013
Prirodna nega sastojcima iz kuhinje

Ukoliko više volite da sami pravite preparate za negu vašeg tela, mi vam predstavljamo tri recepta za maske napravljene isključivo od prirodnih sastojaka.

Maska za suvu kožu lica- posle leta svima je koža suvlja, pa je potrebno obezbediti joj dodatnu vlažnost. Pomešajte jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku nanesite na lice i držite 15 minuta. Nakon toga lice uobičajeno isperite vodom.

Maska za nežne ruke- Većina ljudi prvo na drugim osobama primeti ruke, pa je i to jedan od razloga zašto bi trebali imati lepe, nežne i uredne ruke. Maska koju ćete napraviti od jedne kašike morske soli i soka od jednog limuna i naneti uz pomoć stare četkice za zube, je idealna za negu ruku. umasirajte je u kožu na rukama, a potom isperite mlakom vodom.Odmah ćete primetiti značajnu promenu na koži. 

Maska za bele zube- Beli zubi su jedno od najjačih oružja vašeg lica koje može da vam otvori mnoga vrata. Etericno ulje zalfije preventivno deluje kod paradentoze i krvarenja desni, a ukoliko povremeno zube istrljate listovima sveže žalfije, osvežićete dah i izbeleti zube bez straha od kontraefekata, a ni vaš stomatolog neće imati zamerki.

Maska protiv bora-Jedno žumance pomešajte sa pola limuna. Nanesite ovu hranljivu masku na lice i ostavite da deluje bar 20 minuta. Maska se skida vatom umočenom u toplo mleko. 

 

 

Povezani tekstovi

Pobedite suva usta

Suvoća usta ili kserostomia nastaje kada pljuvačne žlezde proizvode malo ili nimalo pluvačke. Čak i ako imate malo pljuvačke može...

12.08.2013.

Kako negovati suvu kožu

Problem suve kože u gornjim slojevima je nedostatak vlage i lipidnih materija. Koža je gruba, hrapava, ljuspasta, bez sjaja i...

26.08.2013.