Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodna pasta za zube

29 Jul 2013
Prirodna pasta za zube

Da li ste uopšte čuli za pojam prirodna pasta za zube? Znatre li šta on podrazumeva? Ukoliko niste ovim kratkim tekstom upućujemo vas na ovaj termin. 

Postoje osobe koje se uprkos brojnim proizvođačima pasta i još većim brojem ukusa istih jednostavno ne mogu navići na ukus paste, i ništa im drugo ne pomaže nego pasta iz sopstvene kuhinje. Prirodna pasta je,najprostije objašnjeno,pasta koja sadrži prirodne namirnice poput peperminta, limuna, ulja od kadulje, soli, žalfije i sode bikarbone. Sve su to namirnice koje blagotvorno deluju u usnoj šupljini i veoma učinkovite u otklanjanju bakterija. Ukus paste možete prilagoditi sebi, jer su svi sastojci prirodni i neškodljivi našem organizmu. 

Ukoliko je prirodna kozmetika prioritet za vas i vašu porodicu, onda neka pasta za zube, barem povremeno, ukoliko ne želite drugačije, bude iz kućne radinosti. Neka i vaš stomatolog bude uključen u ovu promenu “proizvođača”i zajedno možete da beležite rezultate. Delimo sa vama dva proverena recepta za prirodnu pastu za zube. 

I Pasta sa ukusom mente i kokosa

Sastojci:

- eterično ulje mente

- ulje kokosa

- listići mente 

- stevia

Priprema:

Dok ne savladate postupak napravite manju količinu paste. U razmeri pola-pola izmešajte ulje kokosa i soda bikarbonu (kašičica od svakog). U smesu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta i malo stevije koja će pasti dati slatkasti ukus. Sve sastojke dobro izmešajte i spremite u staklenu teglicu. Četkicu samo umočite u pastu i iščetkajte zube. 

 

II Pasta za zube od peperminta i limuna

Sastojci:

soda bikarbona

kap eteričnog ulja od kadulje, peperminta, limuna ili sl.

malo vode 

Priprema:

U staklenu posudu stavite malo vode, malo sode bikarbone i kapnete kap ulja pepreminta/kadulje/limuna. Redovno perete zube kao i sa “normalnom” pastom. Poželjno je da sa vremena na vreme menjate ukus eteričnih ulja.

 

Povezani tekstovi

Pripremljeno telo u 5 koraka

Zima bila, bila, bila i nekako konačno prošla :-) Vreme je da se posvetimo nezi tela i da je pripremimo...

18.07.2013.

Pobedite suva usta

Suvoća usta ili kserostomia nastaje kada pljuvačne žlezde proizvode malo ili nimalo pluvačke. Čak i ako imate malo pljuvačke može...

12.08.2013.