Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodne maske za lice

06 Maj 2014
Prirodne maske za lice

 

Prirodne maske za lice u Vašem domu

 

Da li ste znali da za čišćenje lica možete da koristite namirnice kojima svakodnevno raspolažete u domu?

Banane za podmlađivanje kože

Idealne su ukoliko želite da hidrirate i podmladite važu kožu. Ukoliko ih sitno isečete i izgnječite tako da poprime izgled kreme, nakon 20 minuta hidriraće vaše lice i zategnuti ga. Zbog svoje uloge mogu se smatrati svojevrsnim domaćim botoksom.

maske za ciscenje lica

Mleko u prahu za čišćenje lica

Masku za vaše lice možete da napravite i od mleka u prahu. Treba samo da ga pomešate sa onoliko vode koliko je potrebno da se od praha napravi gusta krema. Nakon što uspete nanesite masku na lice, a potom nakon 20 min isperite hladnom vodom.  Vaše lice će biti čisto, koža nežna, a pore čiste.

Majonez i jogurt za oporavak kože

U istu svrhu možete da koristite majonez i jogurt, umesto da bilo šta pravite dovoljno je samo da nanesete ove proizvode na vaše lice i nakon njihovog delovanja dobro da ih isperete.  Rezultati su odmah osetni, a nakon nekog dužeg perioda i vidljivi.

kreme za lice

Sirće za čistu i sjajnu kožu

To vam sigurno ne bi palo na pamet, ali se sirće vekovima koristi za negu lica. Jabukovo sirće ukoliko se nanese u odnosu dva na prema jedan (dve šolje vode i jedna jabukovog sirćeta) očistiće vašu kožu i učiniti je sjajnom i mekom. Takođe možete da napravite tonik za lice od četvrtine vode i sirćeta koji se nežno nanese tuferom i ostavi da se osuši. Odlično čisti pore i hrani kožu.

Jabuke za odmorno lice

Da biste se rešili stresa ispisanog na vašem licu najbolje je da u kuhinji potražite jabuke. Kada ih izrendate dodajte nekoliko kapi limuna i promešajte sa kašikicom meda, ukoliko imate bilo bi dobro da pomešate i kašikicu sira. Nakon 20 minuta delovanja ove dobro izmešane smese isperite lice vodom, sa kojom će nestati i umor.

prirodna kozmetika

Jaja za sve tipove kože

Jaja zapravo daju najbolje odgovor na sve tipove kože. Ukoliko imate masnu kožu najbolje je da dobro ulupate belance, dodate malo limuna i kašikicu meda i maska je gotova. Za suvu kožu koristite dobro umućeno žumance, a za normalnu kožu izmutite celo jaje , a nakon 30 minuta delovanja maske od jaja, uočićete odlične rezultate.

Želatin za zatezanje lica

Ukoliko želite da se rešite bora, a da se pritom ne podvrgnete botoksu, najbolje rešenje iz kuhinje koje ostavlja trenutne rezultate kada je zatezanje lica u pitanju, jeste želatin.

Da biste napravile masku od želatina potrebni su vam med, topla voda, kašika želatina, 100g ovesnih pahuljica. U pahuljice omekšane toplom vodom dodajte pola kašike meda i želatin, kada se masa zgusne naneti je na lice i držati dvadesetak minuta. Ukoliko masku od želatina primenjujete dva puta nedeljno, podmladićete se veoma brzo, a da niste potrošile ni mnogo novca ni vremena.

Prirodnim maskama za lice na jedan veoma zdrav način možete kvalitetno i zdravo da utičete na lepotu. Ukoliko imate dovoljno vremena, sigurno imate i dovoljno novca za kvalitetan tretman jer vam za njega nisu potrebni skupi saloni već sastojci iz vaše kuhinje.

 

Povezani tekstovi

Nega kože u trudnoći

Drugo stanje je za neke žene mučno, dok je za druge čak i najlepši period u životu. Muževi za svoje...

28.04.2014.

Da li se osećate dobro u svojoj koži?

Sve dame zaslužuju da se dobro i komotno osećaju u svojoj koži. Treba da uživaju u njenom sjaju, lepoti i...

09.05.2014.