Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodni način za negu kože u zrelim godinama

06 Septembar 2016
Prirodni način za negu kože u zrelim godinama

Starenje je neminovost, sa kojom se svi susrećemo. Ukoliko nismo vodili dovoljno računa o svojoj koži u mlađim danima, vrlo je verovatno da ćemo videti posledice. Međutim, postoje i one žene koje zahvaljujući genetici imaju nešto manje poteškoća. Ipak, svaka od nas trebalo bi da se posveti sebi, jer je nega zrele kože jednako važna kao i nega u bilo kom drugom periodu života.


Za koju kožu kažemo da je zrela?


Zrela koža je ona na kojoj su vidljive bore i koje tu ostaju trajno. Ona je tanka, toliko da se mogu nazreti sitne vene. Opuštena je i često sa naborima. Nedostaje joj tonus i gubi na elastičnosti. Starenje kože počinje već između 25. i 30. godine. Na telu se mogu uočiti smeđe mrlje i celulit, kao i suvoća. Produžava sei period u kome se koža sama regeneriše, pa je tako za ovaj proces potrebno čak 90 dana! Iako je nega ove kože veoma zahtevna, potrebno je biti uporan i pronaći najbolji recept za sebe.


Ulja u borbi protiv starenja kože


Priroda uvek nudi najbolja rešenja, pa je tako i u ovom slučaju. Odaberite ulje avokada, koje dubinski prodire u kožu. Poseban efekat ima na takozvano “peglanje“ bora. Nikako ne treba zaboraviti i arganovo ulje, koje će koži dati preko potrebnu vlažnost. Ulje makadamije će posebno biti delotvorno u predelu oko očiju. Ulje semenki grožđa koristite kao savršen antioksidans, odnosno supstancu koja nas štiti od štetnih efekata, koji su normalni deo fizioloških procesa u našem organizmu. Možete da se opredelite i za ulje semenki pamuka, ulje žutog noćurka, kokosovo ulje i još mnoga druga.


Prirodni preparati za zrelu kožu


Tretman lica poželjan je i tokom starijih godina. Ukoliko nemate mogućnost da posetite kozmetičke salone, možete nešto od preparata napraviti i u svom domu. Počnite sa pilingom, za koji su vam potrebni sledeći sastojci: tri kašike smeđeg šećera, kašika krupne morske soli, kašika meda, kašika maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog limunovog ulja. Pomešajte sastojke i masirajte lice tri minuta. Potom isperite vodom. Ovaj piling trebalo bi da primenjujete jednom nedeljno, pred odlazak u krevet. Možete napraviti i ulje za noćnu negu. Ovde je akcenat na eteričnim uljima: 1o kapi geranijuma, pet kapi komorača, pet kapi žalfije. Umešajte ih u 100 mililitara jojobinog ulja. Nanosite na lice kružnim pokretima. Ukoliko ste ljubitelj maski, možete napraviti jednu namenjenu za negu dekoltea. Potrebno je da u čaju od kamilice izmiksate krastavac, dve šargarepe, krompir i nekoliko listova kupusa. Nanesite na dekolte, pa prekrijte peškirom koji ste takođe natopili u čaju. Neka deluje 20 do 30 minuta. Primenjujte ovaj postupak jednom nedeljno.

 

Povezani tekstovi

Negujte svoje telo tokom leta

Nega tela važna je kao deo naše rutine i svakodnevice, bez obzira na godišnje doba. Ipak, koža nam je leti...

04.08.2016.

Pravilna nega kože u hladnim danima

Kada nastupe jesen i zima, ulazimo u period u kome smo konstantno izloženi promeni temperature i oštrim vremenskim uslovima, koji...

21.10.2016.