Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prirodni preparati najbolji za negu bebine kože

23 April 2018
Prirodni preparati najbolji za negu bebine kože

„Koža ti je mekana kao bebina“ je izreka koju često koristimo da pohvalimo izgled mladolike kože. A da li ste nekada zastali i zapitali se, zašto imamo običaj da to kažemo i da li je bebina koža zaista mekana i zašto je to tako?

Bebina koža je mnogo nežna, tanka i baršunasta, naročito pri samom rođenju. Kako bebe rastu, tako se kod njih razvija mehanizam zaštite kože od spoljnih uticaja. Budući da je koža bebe jako osetljiva, roditelji se zapitaju da li je moguće da se baš njima dešava da pronađu osip na svojoj bebi, iritiranu ili suvu kožu. Sigurno nisu jedini. To je česta pojava, jer je bebina koža mnogo osetljivija i brže reaguje na spoljašnje i druge uticaje (sunčevi zraci, kozmetički preparati, ...) od kože odraslih. 

Zato je bebama potrebna posebna nega, sa posebnim preparatima koji su namenjeni isključivo njima. Prirodni preparati su najbolji način nege mlade kože:

Prirodna mast za bebe

Marigold prirodna mast se sastoji od nevenovog ulja, bisabolola, hidrolata lavande, ši putera, pantenola, alantoina i aloja gela koji ublažavaju simptome crvenila, pelenskog osipa i iritirane kože. Napravljena od potpuno prirodnih sastojaka, Marigold mast za bebe može biti još jedan sjajan preparat u vašoj maloj kućnoj bebi apoteci.

Prirodno bebi ulje

Preparati za negu, a naročito oni koji su namenjeni najmlađima, nikako ne smeju sadržati parafin ili petrolej koji su štetni po zdravlje a naročito mogu biti problematični za nežnu bebinu kožu. Marigold prirodno bebi ulje, na bazi nevenovog, susamovog ulja i eteričnog ulja lavande, štiti kožu od negativnih spoljašnjih uticaja a istovremeno pomaže kod suve i oštećene kože, umirujući postojeće crvenilo i iritacije. Ulje se nanosi nakon kupanja bebe, i ne samo da pruža pravilnu negu deteta nego i zahvaljujući ulju lavande pruža osećaj opuštanja te doprinosi boljem bebinom snu.

Povezani tekstovi

Zašto treba da koristimo eterična ulja?

Eterična ulja imaju višestruka dejstva: neka su dobra za ublažavanje simptoma depresije i anksioznosti, neka se koriste za opuštanje mišića i...

22.03.2018.

Pravi odabir za negu tela: kupka ili sapun?

Prilikom odabira savršene kupke za naše telo, ruka nam uvek ide ka onoj najmirišljavijoj. Da li se ikada zapitamo, da...

25.06.2018.