Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Prolećna nega kose nevenovim uljem

06 Maj 2015
Prolećna nega kose nevenovim uljem

Suva kosa nakon duge zime, različito tretiranje fenom ili peglom za kosu, kao i boravak u prostoru koji se greje, učinili su da ovaj naša kosa ne izgleda sjajno ovog proleća. Posebno ukoliko je nismo pravilno negovali. Zbog toga treba prionuti na posao i pomoću prirode vratiti živost vlasima.

PROLEĆNA NEGA KOSE

Prvi korak ka negovanoj kosi jeste šampon. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara, a kosu perite najviše dva do tri puta tokom nedelje. Sve preko toga može dodatno da je isuši i ošteti. Nakon šampona na red dolazi regenerator. Nanesite ih samo na vrhove, kako ne biste umastili koren glave, odnosno kako bi nega kose na ovaj način imala efekta. Regenerator će najbolje delovati ukoliko kosu osušite fenom, ali ne treba preterivati. Ukoliko vam toplota mnogo oštećuje kosu, pribegnite nekom od preparata za zaštitu tokom feniranja. Dubinska nega kose podrazumeva maske i ulja. Predlažemo vam jedno koje provereno daje rezultate.

NEVENOVO ULJE 

Neven je cvet koji se može naći u jugoistočnoj Aziji, zapadnoj Evropi i na Mediteranu. Ova biljka je izuzetno lekovita, a koristi se i u nezi tela. Nevenovo ulje jedan je od proizvoda, koji je omiljen među korisnicima. Idealan je za regeneraciju, i za osetljivu kožu. Zbog toga se koristi kao podloga za pravljenje različitih hranjivih pakovanja za kosu. Nevenovo ulje u kombinaciji sa bademom, odnosno neven sa bademovim uljem izuzetno je u nezi kose, kao preparat koji blagotovorno deluje. Slično je i sa nevenom u suncokretovom ulju, koji deluje umirujuće. 

 
 
SAVET PLUS
 

Nega kose zahteva vreme i strpljenje. Osim načina tretiranja i blagodeti koje donosi nevenovo ulje, potrebno je pridržavati se još nekih saveta. Koristite nešto od dodtaka ishrani, što može da utiče na jačanje dlake. To su preparati i namirnice koje sadrže u sebi vitamine A, B, C, D i E. Esencijalne masne kiseline, kao i proteini, takođe će imati odgovarajuće dejstvo. Trudite se da povremeno, ali ne praveći velika odstupanja, radite dubinske tretmane, u vidu maski. 

 

Povezani tekstovi

kokosovo ulje - i lepe i site

NEGA KOSE I TELA    Sigurna prva asocijacija na kokosovo ulje jeste zdrava kosa i nežna koža. U tome ima istine, jer...

01.04.2015.

Vaš stan kao mirisna oaza

Stanovi širom Srbije ovog proleća mirišu na lipu, sladoled i kokice. Mirišu na kišu i kafu, na pripremanje ručka i...

12.05.2015.