Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ruža-kraljica među cvećem, preuzima tron u prirodnoj kozmetici

02 Novembar 2022
Ruža-kraljica među cvećem, preuzima tron u  prirodnoj kozmetici

Ruža nam je poznata kao kraljica među cvećem, ali sve više ovaj cvet nežnih latica i jedinstvenog mirisa se koristi u kozmetici. Primena ruže u kozmetici je široka zahvaljujući dejstvima koja ona ima za našu kozu.

Ruža u kozmetici

Sve češće se susrećemo sa proizvodima od ruže u prirodnoj kozmetici. Ako se pitate zašto je to tako, odgovor je vrlo jednostavan- nežna ruža pruža brojne benefite u nezi lica i tela.
Ruža je odličan antioksidans koji jača kožu, podstiče njenu obnovu, pomaže kod smanjenja upalnih procesa na koži i dubinski je hidrira.

Ruža se od davnina koristila u kozmetičke svrhe. Podaci o ruži kao negujućoj biljki mogu se naći u najstarijoj grćkoj i rimskoj istoriji i kulturi. Pored kozmetičkih benefita, tokom istorije poznati su i podaci o tome da se ovaj cvet koristio i u medicini za lečenje glavobolja. 

Ranije, ruža je bila dostupna samo određenim, bogatim, slojevima društva, tek kasnije postala je dostupna svim slojevima društva. Danas se, osim u kozmetičke svrhe, ruža koristi u mnogim parfemima, ali i u prehrani u vidu raznih napitaka i čajeva.

Ruža u prirodnoj kozmetici je i dan danas veoma cenjena i sve više se susrećemo sa brojnim proizvodima koji svoje poreklo vode baš od ovog cveta.

Ekstrati ruže sprečavaju starenje kože, neguju i hidriraju umornu i suvu kožu, a pogodni utiču i na kožu koja je sklona nepravilnostima i aknama.

Marigold ponuda proizvoda od ruže

Marigold prirodna kozmetika u svojoj ponudi ima nekoliko proizvoda od ruže kojima možete uporpuniti svoju negu kože. Pre svega bismo izdvojili hladno ceđeno nerafinisano ulje divlje ruže koje se dobija iz ploda divlje ruže. Ovo ulje je veoma bogato antioksidansima poput retinolne kiseline i vitamina C. Ovo ulje duboko prodire u kožu, obnavljajući je i dubinski hidrirajći. Nakon korišćena ovog ulja koža dobija sjajan i zdrav izgled.

Hidrolat ruže je višenamenski proivod koji će svakako obogatiti vašu negu. Možete ga koristiti kao tonik, za obloge, kao pripremu lica za sminkanje ili kao osveživač kože u toku dana.  Sebe, ali i vama drage ljude možete obradovati kupovinom paketića od ruže koji sadrži proizvode koji bi u potpunosti promenili vaše poglede na rutinu nege kože.




Povezani tekstovi

Opustite se uz eterično ulje rimske kamilice

Etrerična ulja su postala jako popularna širom sveta. Postavlja se pitanje koje je i više nego logično, a to je...

20.09.2022.

NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA LICE BEZ BORA

Starenje kože lica je prirodan proces i nastaje kao rezultat promena na koži i promena u dubljim mekim tkivima lica....

28.12.2022.