Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ruža u prirodnoj kozmetici

28 Jun 2023
Ruža u prirodnoj kozmetici

Ukoliko razmisljamo o lepoti, kozmetici i cveću ruža je sigurno jedan od prvih cvetova koji bi nam pao na pamet. Ruža je simbol ljubavi i nežnosti, a zbog svojih brojnih kvaliteta i svojstava ima značajnu ulogu u svetu prirodne kozmetike.

Benefiti ruže u prirodnoj kozmetici

Benefiti ruže u prirodnoj kozmetici su brojni. Najčešće se koristi ulje ružeružina voda i izdvojeni ekstrati ruže pre svega zbog svojih hidratizirajućih svojstava.

Ruža je prirodni izvor vitamina A, C i E  koji su jedni od kljućnih za negu i revitalizaciju kože.

Pored benefita koje pruža nezi i hidrataciji kože, ruža ima andtioksadativna dejstva. Antioksidativna žaštita pomažu u žaštiti kože od štetnih slobodnih radikala.

Štetni slobodni radikali mogu izazvati određena oštećenja kože i doprineti starenju kože. Upotrebom kombinacije ulja ruže i hidrolata ruže može doprineti neutralizaciji štetnih slobodnih radikala, čime se koža održava zdravom i mladolikom.

Aroma ruže ima smirujući učinak za um i telo. Prirodni miris ruže pomaže u otklanjanju stresa, pomaže u poboljšanju raspoloženja i podstaći osečaj opuštenosti uma, ali i mišića u telu. Zbog ovog svojstva ulje ruže se često koristi u aromaterapiji.

Ruža ima i protivupalna svojstva koja pomažu u smirivanju upala kože. Ovo svojstvo ruže omogučava da preparate na bazi ruže koriste i osobe koje imaju osetljivu ili upaljenu kožu. Preparati na bazi ruže će učiniti da se crvenilo umiri, smanje otoci i iritacije kože, čineći kožu zdravijom i nežnom na dodir.

Ulje ruže-koža nežna poput latica

Ulje ruže je izuzetno hidratantno i negujuće za kožu. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima koji pomažu održavanju optimalne hidratacije kože. Redovna upotreba ulja ruže može značajno poboljšati teksturu kože, čineći je mekom, glatkom i nežnom na dodir. Ulje ruže se često koristi u antiejdž kozmetici zbog svog svojstva da neutrališe sve slobodne štetne radikale koji prave oštećenja na površini kože u vidu bora. Stalnom upotrebom ulja ruže koža postaje elastičnija, a vremenom oštećenja koja su nastala u vidu bora postaju manje vidljiva ili potpuno nestaju.

Ulje ruže pogodno je za korišćenje kod infekcija i u upalnih procesa na koži. Može se koristiti u lečenju akni, bakterija i gljivica. Takođe, ima umirujuće dejstvo na kožu smanjujući otok i crvenilo iziritirane kože.

 

Ružu nazivaju najlepšim cvetom prirode, a njegova lepota ogleda se i u benefitima koje je prirodna kozmetika iskoristila u svojim proizvodima. Proizvodi poput ulja ruže ili hidrolata ruže imaju hidratantna svojstva, umirujuća i protivupalna svojstva.

Prirodni proizvodi na bazi ruže upotpuniće vašu negu kože, a kožu će vam učiniti nežnom poput ružinih latica.



Povezani tekstovi

Značaj prirodnih putera u nezi kože

Prirodni kozmetički puteri se dobijaju iz različitih prirodnih sirovina kao što su semenke, jezgra, zrna i orašastih plodova. Puteri su...

11.04.2023.

Ši Puter: Zlatni nektar lepote

  Nema mnogo sastojaka koji mogu da se porede sa magičnim ši puterom. Ovaj prirodni dar, dobijen iz plodova drveta shea,...

30.11.2023.