Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Saveti za negu kože lica zimi

03 Decembar 2014
Saveti za negu kože lica zimi

Sve ovo doprinosi da se koža isušuje, puca i generalno zahteva viši nivo zaštite i nege u odnosu na ostatak godine. Najbolji način da kožu lica sačuvate lepom i tokom zime jeste upotreba prirodnih kozmetičkih preparata, onih koji ne sadrže veštačke sastojke koji bi mogli koži dodatno da naštete kada je najosetljivija. 

 

1. Hidratacija na prvom mestu

 

Moguće je da Vam krema koju koristite za negu lica tokom čitave godine jednostavno neće biti dovoljna tokom zimskih dana. Snižavanje temperature donosi smanjen nivo vlažnosti, te se ovo odražava i na Vašu kožu. Najbolja prirodna sredstva za hidrataciju jesu razne vrste ulja, koja će doprineti da Vaša koža ostane hidrirana i tokom zime. U zavisnosti od tipa kože, možete odabrati ulje pšeničnih klica, ulje jojobe ili ono napravljeno od koštica kajsije. Čak i osobe s nešto masnijom kožom mogu u toku zime slobodno da koriste proizvode na bazi ulja, a posebno se preporučuje ulje jojobe koje reguliše lučenje masti i ne zatvara pore.

 

2. Pravilno čišćenje lica tokom zime

 

Upotreba preparata koji u sebi sadrže alkohol tokom zimskih meseci apsolutno je pogrešna. Alkohol dodatno isušuje kožu, te izaziva iritacije. Kako biste pravilno održavali kožu lica čistom tokom zimskih meseci, koristite mleko za čišćenje lica koje ne iritira kožu. Najbolje rezultate postići ćete korišćenjem mleka na bazi prirodnih ulja, koja ne izazivaju dehidrataciju kože. Sastojci poput kokosovog ili ulja koštica grožđa ne samo da će očistiti kožu, već će je i nahraniti i sprečiti pojavu bora. Uz mleko, možete koristiti i tonik za čišćenje kože na bazi prirodnih sastojaka, i takođe bez alkohola. 

 

3. Pčelinji vosak oporavlja ispucale usne

 

Kako biste sačuvali usne od pucanja tokom zime, najbolji saveznik biće Vam stik za negu usana na bazi pčelinjeg voska. Takođe, važan prirodni sastojak je i lanolin, vosak koji hidrira i omekšava kožu, i sprečava njeno isušivanje. Više puta u toku dana nanesite ovakav, prirodan stik i na taj način usne će ostati hidrirane čak i tokom najhladnijih dana. 

 

4. Kokosovo ulje hrani kožu glave

 

Pored lica, i koža glave trpi posledice hladnog vremena tokom zimskih meseci. U nekim slučajevima dolazi do iritacije i pojave peruti, ali i to je moguće sprečiti nanošenjem prirodnih preparata i hidratacijom kože. Pre pranja kose, izmasirajte kožu glave maskom na bazi ulja s visokim sadržajem vitamina E. Kokosovo ulje je odlično za ovu svrhu, a od njega možete napraviti i ulje koje će negovati čitavu kosu, ukoliko ga pomešate s nanom i ruzmarinom. 

 

5. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

 

Zaštita kože od uticaja štetnih sunčevih zraka nije važna samo leti, već je ne treba zaboraviti ni zimi, zbog toga što zimi sunce, u kombinaciji sa snežnim odsjajem, posebno oštećuje kožu. Zaštitite kožu lica i ruku nanošenjem tankog sloja ulja sa prirodnim zaštitnim faktorom najmanje pola sata pre izlaska iz kuće. Najbolju prirodnu zaštitu pružaju bademovo i ulje koštica grožđa, kao i shea puter.  

 

Povezani tekstovi

Kreme sa bademovim uljem

Zbog sastava, kreme za negu kože lica sa bademom izuzetno su pogodne i za negu tokom hladnijeg perioda, kada dolazi...

17.10.2014.

Blagodeti prirode - ulje jojobe

Ovo ulje koristi se u mnogim kremama i losionima za negu, pilinzima, generalno u velikom broju proizvoda za negu kože,...

11.12.2014.