Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Serum za podmlađivanje i zatezanje kože lica

27 Novembar 2016
Serum za podmlađivanje i zatezanje kože lica

Ukoliko na licu možete prepoznati prve znakove starenja, poput opuštanja kože, finih linija i bora, vreme je da razmišljate o adekvatnoj nezi. Ovakvi preparati treba da sadrže sirovine koje imaju antioksidativno delovanje, tj. štite od nepovoljnih uticaja iz spoljašnje sredine koji dovode do ubrzanog starenja kože. Pored toga, u kremama i serumima poželjno je da postoje i supstance koje utiču na zatezanje tkiva i poboljšanje samog tonusa kože. Primenom svega nekoliko eteričnih i biljnih ulja možete sami pripremiti serum koji će redovnom upotrebom ublažiti vaše bore, a kožu učiniti čvršćom i podmlađenom.

U sastav ovog seruma ulaze:

ULJE DIVLJE RUŽE: Ovo ulje poznato je po tome što duboko prodire u kožu, regeneriše ćelije i pospešuje proizvodnju kolagena. Bogato je vitaminom C, omega 3 i 6 masnim kiselinama i retinolnom kiselinom, za koje je dokazano da deluju na elastičnost i zatezanje kože. Redovnom upotrebom ovog ulja redukuju se pege i fleke, kao i popucali kapilari. Posebno je pogodno za negu suve, iritirane i zrele kože.

BADEMOVO ULJE: Ulje slatkog badema puno je vitamina D, E, B1, B2 i B6, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma. Takođe, sadrži i vitamin E koji je snažan antioksidans i sprečava nastanak bora. Brzo se upija u kožu, sprečava nastanak ožiljaka i tamnih mrlja na koži. Potpomaže obnavljanje ćelija i stimuliše cirkulaciju.

ETERIČNO ULJE ČEMPRESA: Moćno ulje koje deluje na zatezanje kože. Poboljšava cirkulaciju, steže kapilare, deluje antibakterijski i antimikrobno.

ETERIČNO ULJE TAMJANA:  Tamjan deluje na regeneraciju kože, zateže je i reguliše njen pH. Redovnom upotrebom ujednačava ten i ublažava ožiljke i tamnje mrlje na koži.

ETERIČNO ULJE GERANIJUMA: Ovo ulje je odlično za regeneraciju kože i stimulaciju cirkulacije. Često se koristi u preparatima za negu kože, jer ujednačuje boju kože.

Da bi ste pripremili serum za podmlađivanje i zatezanje kože potrebna vam je bočica od tamnog stakla. U njoj ćete pomešati po 15 ml ulja divlje ruže i badema. Dobro ih promućkajte, a zatim im dodajte 5 kapi eteričnog ulja čempresa, 5 kapi eteričnog ulja geranijuma i 3 kapi eteričnog ulja tamjana. Bočicu zatvorite i ponvo dobro promućkajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Ovaj serum koristite redovno, svako jutro i veče. Aplikuje se na potpuno čistu i vlažnu kožu. Pre svake upotrebe blago protresite bočicu. Nanesite veoma malu količinu na lice, vrat i dekolte i masirajte kružnim pokretima dok se serum potpuno ne upije. Redovnom upotrebom ovog seruma primetićete da su bore pliće, koža zategnutija, nežna i hidrirana.

Povezani tekstovi

Piling za čvršće butine i zadnjicu

U modernom vremenu u kom živimo gotovo da ne postoji ženska osoba koja nema problema sa celulitom, strijama ili drugim...

23.11.2016.

Mirisni sprej za telo

Od eteričnih ulja mogu se pripremati različiti dezodoransi, parfemi ili mirisni sprejevi za telo. Pozitivna strana ovako pripremljenih mirisnih mešavina...

28.11.2016.