Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Svi benefiti ulja nevena u nezi kože lica i tela

30 Maj 2022
Svi benefiti ulja nevena u nezi kože lica i tela

Nevenovo ulje od davnina spada u jedno od najlekovitijih preparata za negu kože, kose i noktiju.

Ovo ulje je nešto što bi svako od vas trebao da ima u torbi i u svakom trenutku. U ovom blog tekstu ćemo vam otkriti koje su to sve blagodeti ovog fenomenalnog ulja.

Biljka neven i njene blagodeti

Neven se koristi za lečenje mnogih bolesti jer sadrži veliku količinu flavonoida koji deluju protivupalno. Ova biljka je bitan sastojak čajnih mešavina, koje pomažu kod otklanjanja tegoba u digestivnom traktu, zaceljuju rane na želudcu, normalizuju rad jetre i lučenja žuči.

Takođe, neven je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u većini kozmetičkih proizvoda.

Ulje nevena nakon sunčanja

Leti naša koža trpi različite štetne uticaje, a sunce je jedan od najvećih faktora te štetnosti. Nakon sunčanja koža je crvena, suva i dehidrirana, pa lako može doći do osipa odnosno do pojave alergije od sunca. Ulje nevena nakon sunčanja sprečava pojavu ovakvih i sličnih problema i potpuno oporavlja i omekšava dehidriranu kožu. Savetujemo vam da ga nanosite svakodnevno nakon sunčanja i veoma brzo ćete uvideti prve rezultate, već koliko nakon drugog nanošenja.

Ulje nevena za kožu i proširene vene

Zbog velike prisutnosti antioksidanasa, nevenovo ulje za kožu pomoći će koje se bore sa ekcemima, psorijazom i dermatitisom.

Takođe, ulje se koristi i za zaceljivanje rana, protiv lišajeva, hemoroida, opekotina i svih gljivičnih oboljenja kože.

Ukoliko imate problem sa proširenim venama i vidljivim kapilarima, ulje nevena će vam pomoći da se rešite ovog problema. Preporučujemo svakodnevnu masažu uljem odozdo prema gore na svima mestima na kojima imate proširene vene. Već nakon nekoliko dana ćete primetiti smanjenu bol, peckanje i težinu u nogama.

Ulje nevena za negu kože

Suva koža veoma brzo gubi na tonusu i teksturi što ubrzava njeno starenje. Ulje nevena za negu kože čini čuda, jer je duboko hidrira, oporavlja i čini kožu mlađom, sjajnijom i elastičnijom.

Ukoliko se borite sa aknama, ulje nevena poseduje antibakterijske osobine koje pomažu čišćenju pora i uklanjanju bakterija, jer su zapušene pore glavni razlog za izbijanje akni.

Ovo ulje možete da dodate u omiljeni serum ili kremu i da na taj način sprečite stvaranje bora.. Ulje nevena štiti kožu od slobodnih radikala, ubrzava obnavljanje ćelija kože, ublažava diskoloraciju i pigmentacije i koži daje svež mladalački izgled.

Ulje nevena za kosu

Pored toga što regeneriše kožu, često koristimo ulje nevena za kosu. Ukoliko je vaša kosa suva i dehidrirana, nevenovo ulje će joj pružiti maksimalnu hidrataciju, ukloniće perut i poboljšati kožu vašeg temena. Umiruje osetljivo i nadraženo teme, a u isto vreme pruža vašoj koži neverovatan sjaj.

Takođe, ovo čudotvorno ulje će pomoći folikulima dlake u bržem rastu vlasi, a antioksidanti će zaštiti vašu kosu od slobodnih radikala koji je oštećuju.

Nevenovo ulje za nokte

Ukoliko vaši nokti sporo rastu, listaju se i lome, možete koristiti i neveno ulje za nokte. Ovo ulje možete da nanesete na vašu nokatnu ploču i do nekoliko puta na dan, jer ono nikako ne može da šteti vašim noktima. Nakon nedelju dana redovne upotrebe, primetićete kako su vaši nokti postali jaki i sjajni.

Nevenovo ulje zaista ima široku primenu u prirodnoj medicini, a mnoštvo benefita mu omogućava da postane jedan od omiljenih preparata u svakom domu. Ukoliko imate neke od navedenih problema iz našeg bloga, savetujemo vam da već danas počnete sa primenom ovog neverovatnog ulja i da nam javite rezultate.

 

Povezani tekstovi

Ulje koštica grožđa za lice - Kako se koristi i kako deluje na našu kožu

Koža je najosetljiviji organ našeg tela. Svakodnevno je izložena spoljašnjim uticajima, suncu, vetru, prljavštini… Stoga je veoma važno negovati je...

27.04.2022.

Koji su benefiti ulja šargarepe u nezi kože

U poslednje vreme možemo primetiti da su ulja postala trend u kozmetici, ali zapravo ona su najstariji proizvod za negu...

09.06.2022.