Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Trudnoća - vreme da se razmazite svoju kožu

17 Januar 2013
Trudnoća - vreme da se razmazite svoju kožu


Poznato je da se kompletna hormonska slika menja, samim tim i osnovni fiziološki procesi mogu biti promenjeni. Nekada ste imali suvu kožu, u trudnoći ona može biti masna (ili obratno). Nekada ste imali retku kosu, u trudnoći ona uglavnom “nabuja”. Lice vam je bilo problematično, u trudnoći će da bude čisto (ili obratno). Jedno je sigurno, većina žena se tokom trudnoće susreće sa problematičnim strijama koje nastaju kao prirodan proces širenja kože na kritičnim delovima tela : stomaku, butinama, zadnjici, čak i rukama. U današnje vreme to sve možemo itekako da sprečimo ili ako ništa drugo, značajno ublažimo. Blagovremena nega i posvećivanje svom izgledu mogu biti veoma isplativi u kasnijem periodu- postporođaja.
Sa druge strane, kozmetički preparati i uopšteno bilo šta što koristimo tokom trudnoće se ograničavaju na isključivo neškodljive i neagresivne. U skladu sa tim, najbolje je za vas da koristitie isključivo prirodnu kozmetiku i prirodna ulja koja će da rade za vas.
Pogrešna su shvatanja da prirodna kozmetika nema dovoljno jak uticaj na rešavanje i sprečavanje problema. Upravo prirodni preparati (ukoliko znate koji su pravi za vaš problem) su se pokazali kao veoma efikasni i brzi.
Ukoliko ste trudnica, planirate skoru trudnoću ili se pak oporavljate od nedavnog porođaja, mi vam preporučujemo da u svoju svakodnevnu negu preventivno uključite prirodno ulje protiv strija. Redovnom upotrebom i hidratacijom kritičnih područja sa ovim uljem svakako će znatno da poboljša opšti izgled i smanji te neatraktivne bele linije, čak sprečiti njihova pojava.
Tokom trudnoće, svaka trudnica će posebno uživati u kompletnim masažama koje uz malo ljubavi i truda mogu i sami partneri da im priušte. Ne savetuje se invazivna masaža tokom trudnoće, s toga ograničite masažu na “utrljavanje” određenog prirodnog ulja. Ulje badema kroz vekove koristi kao jedno od najdelotvornijih i redovnom upotrebom ćete postići fantastične rezultate. Neškodljivo, delotvorno i brzo upijajuće ostaviće vašu kožu mekanom, hidriranom i baršunastom i povećaće njenu elastičnost što predstavlja ključni faktor u borbi protiv strija.
Strije koje imate već neko duže vreme (najlakše je tretirate one koje su još u fazi formiranja i prepoznaćete ih po blago rozikastoj boji) su bele boje i malo teže za ukljanjanje te ne  postoji ni jedan proozvod koji ih može potpuno ukloniti, već samo ublažiti.
Mi vam savetujemo da ne budete isfrustrirane pojavom ovih linija, jer sve je to normalan proces kroz koji žensko telo prolazi tokom majčinstva.
Setite se samo koliko žena postoji koje bi sve na svetu dale da imaju te strije ( pretežno one koje imaju problem sa začećem), a koliko opet, sa one druge strane, žene vode borbu sa njima...

Povezani tekstovi

Da li se Vaše godine vide?

Takođe višak kilograma, ili preterana mršavost su veoma vidiljivi na ovom području. Veoma je ružno i neestetski ( uglavnom vidlijvo...

27.12.2012.

Pomozite koži da diše!

Ova revitalizacija lica može veoma lako da se uradi i od kuće i nema potrebe da posećujete skupe kozmetičke salone. Prirodni...

24.01.2013.