Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ulje jojobe u nezi vaše kože

18 Avgust 2022
Ulje jojobe u nezi vaše kože

Jojoba je višegodišnja biljka koja raste u vidu žbuna visine do dva metra. Prvi put je otkrivena u Sjedinjenim Američkim Državama, a do masovnog uzgajanja ove biljke širom sveta došlo je kada su otkrivena lekovita dejstva njenog ploda. Plod jojobe raste u obliku neke vrste žira i u sebi ima košticu. Koštica zrele biljke je ta iz koje se dobija ulje jojobe.

Nega kože uljem jojobe

Ulje jojobe pruža mnogo benefita u rutini nege kože. Jedan od razloga zbog kojih je tako jeste jer je sastav ulja jojobe sličan sastavu sebuma koji luči naša koža. Bitna stavka koju ne smemo izostaviti, a koja ulje jojobe stavlja u sam vrh kada je u pitanju nega kože jeste to da ovo ulje odgovara svim tipovima kože.

Ulje jojobe za masnu kožu

Ulje jojobe je poput voska, zahvaljujući tom svojstvo na koži ne ostavlja dodatnu masnoću pa je idealan preparat za negu masnog tipa kože. Ulje bogatog sastava neguje i hrani kožu, ostavljajući je dubinski hidriranom i mekom na dodir.

Ulje jojobe za suvu kožu

Ulje jojobe se često preporučuje za negu suve kože zbog svog bogatog sastava koji je pun različitih hranjivih sastojaka. Od vitamina i minerala u ulju jojobe se nalaze: vitamin E, vitamin B, hrom, bakar, cink. Svi ovi minerali i vitamini su veoma važni za negu kože.

Ulje jojobe se lako nanos i brzo upija. Nakon nanošenja na koži ostaje voštana struktura koja stvara zaštitni filter sprečavajući uticaj spoljašnje sredine na kožu.

Suva koža je sklona alergijama i iritacijama. Ulje jojobe na suvu kožu deluje kao bogata hidratantna krema. Pored hidratacije pozitivno deluje i na sva ostala stanja koja prate suvu kožu poput psorijaze i ekcema, ublažavajući ljuštenje i svrab.

Ulje jojobe u borbi sa aknama

Ulje jojobe ima umirujuće dejstvo na kožu, delujući protivupalno i antimikrobno. Zbog ovog svojstva pogodno je u borbi sa aknama i drugim upalnim procesima na koži.

Upotrebom ulja jojobe sprečićete nastanak ožiljaka koji prate akne i problematičnu kožu. Takođe, ublažiće već postojeće ožiljke. Vitamin E, kojim je izuzetno bogato ulje jojobe, zaslužan je za uklanjanje ožiljaka.

Ulje jojobe protiv starenja kože

Svakodnevna uporeba ulja jojobe u vašoj rutini nege kože sprečava njeno starenje i pojavu bora, dok postojeće bore ublažava. Redovnom upotrebom koža je dubinski hidrirana, a zaštitni sloj koji ovo ulje pruža koži sprečava nastanak oštećenja i starenja.

Ulje jojobe podstiče proizvodnju kolagena u ćelijama koji je zaslužan za elastičnost i zategnutostt lica.

Ulje jojobe u preparatima za sunčanje

Ako pažljivije pogledate sastav različitih preparata za sunčanje videćete da se na spisku mnogih nalazi ulje jojobe. Razlozi tome su brojni. Ulje jojobe stvara zaštitni sloj na koži koji u preparatima za sunčanje služi kako bi se izbegle opekotine od sunca.

Pored toga kožu hidrira i sprečava njeno starenje pod uticajem sunčevih zraka.

 

Ulje jojobe je zbog svog sastava poznato kao jedno od najboljih prirodno ceđenih ulja na tržištu, zbog toga se ovo ulje nalazi u sastavu mnogih krema i ali i ostalih preparata za negu kože. Pored odličnog sastava, ovo ulje je zastupljeno ovoliko i zbog toga što se ne kvari niti oksidira pod različitim uslovima, kao što je na primer jako visoka temperatura.

 

Uvrstite ullje jojobe u redovnu negu vaše kože i uživajte u brojnim benefitima koje vam pruža.

Povezani tekstovi

Hidrolati-moćna vodica za negu vaše kože

Poslednjih godina, kada je reč o prirodnoj kozmetici, hirolati su sve više zastupljeni kao proizvod koji je neizostavan u rutini...

13.07.2022.

Opustite se uz eterično ulje rimske kamilice

Etrerična ulja su postala jako popularna širom sveta. Postavlja se pitanje koje je i više nego logično, a to je...

20.09.2022.