Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ulje koštica grožđa za lice - Kako se koristi i kako deluje na našu kožu

27 April 2022
Ulje koštica grožđa za lice - Kako se koristi i kako deluje na našu kožu

Koža je najosetljiviji organ našeg tela. Svakodnevno je izložena spoljašnjim uticajima, suncu, vetru, prljavštini… Stoga je veoma važno negovati je na adekvatan način, što svakako podrazumeva korišćenje preparata koji joj odgovaraju. Ulje koštice grožđa je upravo jedan od tih preparata, jer je pogodan za negu svih tipova kože.

Ulje koštica grožđa za lice

Ulje koštice grožđa je poznato kao idealan preparat koji se koristi protiv starenja kože. Razlog je taj što je ovo ulje bogato antioksidansima koji neutrališu delovanje slobodnih radikala, koji su odgovorni upravo za starenje kože. Takođe, u ulju koštica grožđa se nalaze i esencijalne masne kiseline i vitamini koji podmlađuju kožu, stimulišu stvaranje kolagena i sprečavaju nastanak bora.

Jedan od benefita ulja koštica grožđa je taj što se ono brzo upija i ne ostavlja kožu masnom. Iz tog razloga je posebno pogodno za tretiranje masne kože, jer ulje balansira lučenje masnoće i sprečava nastanak akni.

Nakon samo nekoliko dana korišćenja ovog proizvoda, koži se vraća čvrstina, vlažnost i mladoliki izgled.

Ulje koštice grožđa je izuzetno dobro i za jačanje kapilara i oporavak oštećenih krvnih sudova, te se veoma često koristi za negu kuperozne kože ili za tretiranje proširenih vena i popucalih kapilara.

Kako se koristi ulje koštica grožđa

Postoji nekoliko načina negovanja kože uz pomoć ulja semenki grožđa. U ovom blogu ćemo izdvojiti nekoliko.

Pre svega, ulje koštica grožđa možete koristiti umesto svoje redovne kreme za lice ili kao dodatak vašoj svakodnevnoj rutini nege. Samo očistite lice od nečistoća i šminke, blago ga pokvasite i nanesite nekoliko kapi ulja uz laganu masažu dok se potpuno ne upije.

Takođe, možete pripremiti i tonik protiv akni na bazi žalfije, ulja koštice grožđa i eteričnog ulja čajevca. Ovo je pravi preparat za vas, ukoliko imate problematičnu kožu sklonu suvišnom mašćenju i stvaranju akni. Tonik protiv akni ne isušuje kožu i ublažava nepoželjne promene na njenoj površini. Da biste pripremili ovaj tonik, potrebno vam je:

 

U hidrolat dodajte jednu kašiku ulja od koštica grožđa, a zatim 15 kapi eteričnog ulja čajevca koji deluje antibakterijski i suzbija već postojeće akne. Nakon toga je ovu tečnost potrebno dobro izmešati i čuvati u odgovarajućoj bočici. Pre svake upotrebe dobro promućkajte bočicu i zatim tonikom nakvasite komadić vate i koristite za tamponiranje lica. Preporučuje se svakodnevno korišćenje, ujutru i uveče.

Drugi favorit je piling od kokosovog ulja i ulja koštice grožđa, koji će kožu učiniti glatkom i mekom na dodir. Za pripremu pilinga biće vam potrebno:

  • Kašika kokosovog ulja
  • Dve kašike ulja koštice grožđa
  • Jedna kašika meda
  • Smeđi šećer
  • Cvetovi lavande

 

Prvi korak ka pripremi pilinga jeste da u jednu činiju stavite kašiku kokosovog ulja, dve kašike ulja koštica grožđa i jednu kašiku meda. Nakon toga dobro izmešajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine. Zatim polako dodajte smeđi šećer dok ne dobijete odgovarajuću teksturu pilinga. Po želji možete dodati i kašiku suvih cvetova lavande za prijatan i cvetni miris. Mešavinu čuvajte u staklenoj bočici sa poklopcem i koristite je na vlažnoj koži tela, uz blago trljanje kružnim pokretima.

Ulje koštice grožđa redovnom upotrebom daje sjajne rezultate, jer će koža postati hidriranija, blistavija, mekša i spremnija za predstojeće leto.

Povezani tekstovi

ETERIČNO ULJE SMILJA ZA ZDRAVU I NEGOVANU KOŽU

Zdrava i negovana koža je, složićete se, san svakoga od nas. Da bi ovaj san postao realnost potrebno je uložiti...

23.04.2021.

Svi benefiti ulja nevena u nezi kože lica i tela

Nevenovo ulje od davnina spada u jedno od najlekovitijih preparata za negu kože, kose i noktiju. Ovo ulje je nešto što...

30.05.2022.