Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Ulje smilja: sunčani eliksir besmrtne mladolikosti

31 Maj 2019
Ulje smilja: sunčani eliksir besmrtne mladolikosti

Znate li one žene u zrelim godinama koje izgledaju mnogo mlađe, čija koža sija, uglađena je i odiše zdravljem,  a kada se nasmeju bora nema? Svako od nas poznaje bar jednu koje se setio čitajući ove redove i u sebi rekao: da, znam! Tajna njihove mladolikosti jesu zdrave navike, fizička aktivnost, redovan san, unošenje tečnosti ali i nega kože prirodnim preparatima. Nega uljima nedavno se vratila u sam vrh kozmetičkih trendova, a žuti i mirisni cvetovi smilja koji se najviše uzgajaju u Hercegovini, tajna su neprolazne mladolikosti. Ulje smilja smatra se jednim od najskupljih na svetu,  a sa površine jednog hektara zasada moguće je dobiti i do devet litara ovog prirodnog eliksira. Ako je potražite na internetu, dobijeni podaci otkriće vam „imortelle“ – pojam besmrtnosti koji su smilju nadenuli francuzi u želji da istaknu sposobnost ove biljke da zadrži svoju sjajnu boju čak i kad se osuši.  U aromaterapiji, smilje se smatra mirisom koji „otvara“ srce i zaceljuje rane iz prošlosti. Ulje smilja koristi se protiv upala, za dezinfekciju i detoksikaciju, revitalizaciju tkiva, kod grčeva u mišićima i u fitoterapiji, ali i za negu i lepotu kože lica i tela. Ukoliko ga imate u kupatilu ili planirate da ga uvrstite u svoju kozmetičku rutinu, biće vam sjajan saveznik za:

 

TRETMAN BORA

Kontinuirana upotreba ovog ulja ima anti-age učinak na kožu kojoj će vratiti mladalački sjaj i zategnutost i blistavost čistog tena koji priželjkujemo. Istraživanje jedne francuske kozmetičke kuće pokazalo je da se nakon tretmana proizvodima sa uljem smilja dubina bora smanjila za 19%, njihov sveukupni broj za 14% a naboranost kože za 38%.

 

PEGE I OŽILJKE

Macerat smilja podstiče prirodnu sintezu kolagena i mikrocirkulaciju kože, te će pomoći da se konačno rešite dosadnih pega i ožiljaka koje ne možete da sakrijete šminkom. Da biste napravili serum za pege i ožiljke, pomešajte ulje smilja (tako da sadrži 50% smeše) sa 25% ulja čempresa, 15% ulja kamilice i 10% jojobinog ulja.

 

BEZBEDNO SUNČANJE

Smilje obožava sunce! Kada se prisetite da je cvet biljke žut, ova činjenica ima još više smisla. Ulje poboljšava prirodan proces obnove ćelija, stoga će ga isušena i dehidrirana koža nakon izlaganja suncu obožavati! Neprijatan osećaj zategnutosti i suvoće tokom letnjih meseci možete zauvek zaboraviti.

 

Žene sa početka naše priče znaju da sunčana i besmrtna biljka deluje protiv slobodnih radikala koji čine da naša koža stari. Sada to znate i vi! U Marigold laboratoriji pronađite svoju bočicu i ostavite strah od starenja daleko za sobom.




Povezani tekstovi

Ovog leta, osećajte se dobro u kupaćem!

Svi smo uzbuđeni kada se letovanje približi, sve dok se ne setimo da to uključuje i skidanje slojeva i slojeva...

22.04.2019.

Ovo su prirodna ulja za bezbedno leto na suncu i bronzani ten

Kada konačno dočekamo leto i novu sezonu mora, kupališta i dugih toplih dana, u euforiji koja nas nosi, zaboravljamo da...

28.06.2019.