Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Uz redovno vežbanje do dobrog zdravlja

31 Oktobar 2016
Uz redovno vežbanje do dobrog zdravlja

Brzi tempo življenja koji nam nameću naše svakodnevne obaveze čini da prestanemo da obraćamo pažnju na to kako i šta jedemo, u kojoj meri se krećemo, da li šetamo i vežbamo. Svakim danom smo na žalost sve više pod brojnim životnim stresovima, što čini da se naš metabolizam skroz poremeti i da dovedemo ubrzo sebe u stanje bolesti.

Mediji nas na sve moguće načine upozoravaju da čuvamo i vodimo računa o svom zdravlju, da se kvalitetno hranimo i da što više vremena na dan izdvojimo za šetnju ili bilo kakav vid fizičke aktivnosti. Osobe koje se bave sportom i te kako su u prednosti u odnosu na one pasivnije. Međutim, mnogi od njih danas traže spas u teretani i vežbama kojima održavaju svoje telo u top formi.

Ukoliko shvatimo da ne možemo sebi da priuštimo drugi vid relaksacije, ni teretana, aerobik i pilates neće nam biti na odmet. Samostalno, u grupama, ili uz posebnog trenera, mi možemo raditi vežbe kako za čitavo telo i organizam uopšte ili samo za pojedine grupe mišića ili pak delove tela koje želimo da istaknemo.

Tako na primer, u teretanama postoje razni programi koji se baziraju na vežbanju određene muskulature, ali i kardioprogrami kojima se pravi balans za čitav vaš organizam, tj telo u celini. Tako, muški deo populacije ćete u poslednje vreme često videti kako forsira vežbe za ramena i vežbe za leđa, dok je ženski deo populacije skloniji vežbama za svoju gluteusnu regiju kao i vežbama za isticanje trbušnih mišića.

Naravno, odlasci u teretanu nisu dovoljni da biste vaše telo doveli u željenu top formu. Ukoliko posećujete istu ili se pak bavite nekim sportom, svakako da morate povesti i računa o svojoj ishrani. Najbolje je da u nju ubacite što više proteina, vitamina i minerala. U obzir dolaze i vlaknaste materije koje pomažu radu vašeg probavnog sistema i drže vas sitim veći deo dana.

Bavljenje kakvim sportom, ili bilo kakav vid fizičke aktivnosti makar jednom do dva puta nedeljno ispuniće vas snagom, energijom i zdravljem i više nego što mislite. Vožnja bicikla, trčanje, plivanje, vožnja rolera, sve su to vidovi fizičke aktivnosti idealni su za vaš organizam.

Za zdrav život savetuje se takođe i da pokušate da smanjite stres, a naravno i da izbacite štetne namirnice iz ishrane, proste šećere u vidu slatkiša ili gazirane sokove. Pušenje i alkohol takođe ne dolaze u obzir. Kada ste god u mogućnosti prošetajte. Kilometar do dva, sat do dva dnevno, i te kako će vam značiti za zdravlje, ali i za relaksaciju i dobro raspoloženje.

Povezani tekstovi

Kako se boriti protiv zimskih prehlada

Sa dolaskom hladnijih, jesenjih i zimskih dana, dolazi i sezona virusa, prehlade i gripa. Tokom tih dana, virusi, koji su i...

25.10.2016.

Pripremite prirodni tonik protiv akni

Ukoliko imate problematičnu kožu sklonu suvišnom mašćenju i stvaranju akni, možete pripremiti prirodan antibakterijski tonik od potpuno prirodnih sastojaka. Ovakav...

07.11.2016.