Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Uživanje u jesenjim danima

10 Oktobar 2011
Uživanje u jesenjim danima

Iako sa malim zakašnjenjem, zakoračili smo u jesen. Polako počinjemo da pripremamo topliju garderobu, a naše telo se privikava na niže temperature. Daćemo vam nekoliko saveta kako da osvežite svoje telo i duh tokom hladnih dana eteričnim i biljnim uljima Marigold.


1. Kupka
Već sama pomisao na toplu kupku pruža opuštajući osećaj, a kada je obogatimo mirisnim doživljajima pruža nam se vrhunski užitak. Sve što treba da učinite je da nekoliko kapi (od 8 do 10) Eteričnog ulja Marigold razmutite u peni za kupanje ili kašici meda, a zatim to raspršite rukom po površini vode. Takođe, tome možete dodati i neko od biljnih ulja koje će istovremeno negovati vašu kožu.
Ukoliko želite da se opustite i smirite koristie eterično ulje lavande ili nane, a ukoliko želite da se okrepite i razbudite telo i duh koristite eterično ulje ruzmarina, bora, limuna ili bergamonta.

2. Masaža
Uživanju nikad kraja. Nakon tople nastavite masažom. Po vašem izboru neka vam pomogne profesionalni maser ili voljena osoba, ali nikako nemojte da zaobiđete Marigold biljna ulja. U zavisnosti od tipa kože i efekta koji želite da postignete izaberite vama odgovarajuće ulje.
Ukoliko imate suvu i oštećenu kožu odaberite ulje koštice grožđa ili žutog noćurka. Za masnu kožu najbolje je ulje jojobe, dok će osetljivoj koži najviše prijati ulje avokada ili pšeničnih klica. Kao univerzalno ulje koje se najviše preporučuje za masaže ali i druge namene tu je hranjivo ulje badema.

3. Mirisno oplemenjivanje prostora
Pre nego što se ušuškate u toplini svoga doma uz neku knjigu ili film, osvežite životni i radni prostor aromatičnim mirisima eteričnih ulja Marigold. Za ovo će vam biti potrebna aroma lampa koja će pomoći da se miris ulja postepeno širi. Nakapajte u vodu u lampi oko 12 kapi eteričnog ulja po vašem izboru i pri tome vodite računa da vode ima dovoljno da ne ispari prebrzo. Birajte kombinaciju ulja po izboru, ali ne preterujte, ne mešajte više od tri vrste ulja. Eterična ulja mogu poboljšati vaše raspoloženje, koncentraciju, i pomoći kod brojnih bolesti i negativnih psihičkih stanja koje sa sobom nosi jesen.

Povezani tekstovi

Pravilna nega kože

Postoje 4 tipa kože lica i to: normalna, suva, masna i mešovita. Zavisno od tipa kože, nega se razlikuje. Pravilna nega...

08.09.2011.

Kako napraviti parfem (uputstvo)?

Sigurno ste mnogo puta maštali o izradi vlastitog parfema. Parfema koji će nositi vaš potpis i koji ćete sami kreirati...

17.10.2011.