Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Čarobno Macassar ulje za negu kose

10 Novembar 2016
Čarobno Macassar ulje za negu kose

U Viktorijansko doba, neretko su berberi sami pripremali preparate koje su koristili u svom poslu. Jedan od najpopularnijih proizvoda ove vrste karakterističan za to vreme, bilo je kombinacija kokosovog ulja i mirisnog ulja ylang ylanga. Ova mešavina nazvana je Macassar ulje i koristila se za kondicioniranje i stilizovanje kose muškaraca, ali i žena.

I u današnje vreme moguće je pronaći brojne brendove koji se bave proizvodnjom Macassar ulja, uz manje izmene u recepturi. Preporučuju ga za revitalizaciju suvih vlasi, učvršćivanje i sjaj  kose, pa čak i za negu tela ili skidanje šminke.

Macassar ulje možete pripremiti i sami, od svega nekoliko veoma dostupnih sirovina:

U duplom sudu zagrevajte na šporetu 25ml ulja jojobe i 25ml kokosovog ulja. Kada se ulja potpuno istope i pomešaju, dodajte im 10 kapi eterićnog ulja ylang ylanga i po 5 kapi eteričnog ulja bergamota i ruzmarina. Ovu mešavinu prespite u bočicu od tamnog stakla i čuvajte na sobnoj temperaturi. Ukoliko se ulja zgusnu, pre upotrebe bočiicu potopite u vruću vodu na nekoliko minuta. Macassar ulje nanesite na krajeve kose, dobro utrljate i ostavite da deluje nekoliko sati pre pranja kose. Nakon toga kosu normalno operite.

Povezani tekstovi

Pripremite senzualni parfem od eteričnih ulja

Eterična ulja mogu se koristiti za pripremu parfema ili toaletnih voda. Ovako pripremljeni mirisi imaju nekoliko prednosti u odnosu na...

10.11.2016.

Kupka za negovana stopala i pete

Stopala su deo tela koji često zanemarimo, ne posvetimo mu dovoljno pažnje i adekvatnu negu. Ipak, obzirom da ona nose...

13.11.2016.