Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Dva nova ulja u ponudi!

26 Decembar 2012
Dva nova ulja u ponudi!

Dragi naši,

zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo dva nova eterična ulja u našoj kolekciji. U pitanju su eterično ulje pačulija, kao i eterično ulje sandalovine.
Ulje Pačulija nije odavno poznato na ovim prostorima, ali nakon pojavljivanja veoma brzo se pokazalo kao jedno od najpopularnijih ulja sa jakim dejstvom.

Pačuli (Pogostemon cablin Benth., Lamiaceae), medicinska biljka Indije, Kine, Indonezije i Japana, intenzivno se koristi u parfimeriji i kozmetičkoj industriji.
Naširoko korišteno u kozmetičkoj i parfemskoj industriji, ima limitirane farmakološke efekte. Deluje kao dobar venotonik i podstiče regeneraciju kože. Dobro deluje kod lečenja akni, seboreje i drugih upalnih bolesti kože. Takođe može da se primenjuje i kod hemoroida, proširenih vena, celulita, kao pomoć kod suve i ispucale kože, masne kože sa proširenim porama. Pomoću ulja pačulija uspešno se leče i ožiljci, ekcemi i gljivične infekcije kože.

Ulje sandalovine (Amyris Balsamifera) ima drvenast, topao i balzamičan miris. Poreklom je iz Indije i dobija se destilacijom iz drveta. Djeluje smirujuće i uspavljujuće, ublažava napetosti, depresiju, nesanice, strahove i seksualnu napetost,djeluje  afrodizijački. Reguliše aktivnost hormona, pa pomaže kod PMS-a i menopauze, stimuliše imuni sistem, odličan je antiseptik za infekcije disajnih i mokraćnih putova, pomaže kod dugotrajnog, suvog kašlja, katara i iritacija grla, smiruje iritacije kože i vlasišta, perut, ekceme, gljivice, akne, olakšava probavne smetnje, mučnine, povraćanje, žgaravicu i štucanje na nervnoj bazi. Često se koristi kao dodatak pri meditacijama jer izuzetno opušta i deluje smirujuće.

Povezani tekstovi

Akcija velikog sniženja i ove nedelje!

Zbog velikog interesovanja, akcija u prodavnici Čarobna Bundeva, na adresi Takovska 13 u Beogradu se nastavlja i ove nedelje sa...

05.12.2012.

Promocije u 'Maslini' u februaru

Promocija Marigold proizvoda u februaru biće održane u Maslini (Katanićeva 2, Beograd) prema sledećem rasporedu: 07. februar u periodu 12-15 sati 12....

05.02.2013.