Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Još 5 načina da vam leto popravi raspoloženje

08 Jul 2013
Još 5 načina da vam leto popravi raspoloženje

Prošlo je šest meseci od novogodišnjih odluka, i ako ste poput nas: one su izbledele do kraja godine. Sa zahtevnim rasporedom na poslu i stresa koji dolazi svakodnevno, već na pola puta do kraja godine hvata Vas depresija. Pa, leto je pravo vreme  da se vratite u dobro raspoloženje i dobru formu.
Pročitajte kako da iskoristite  letnje mesece kako bi povećali svoju energiju i raspoloženje. Pa, da krenemo:

1. Izađite napolje
Sunčevi zraci i svež vazduh su savršeni za poboljšanje raspoloženja. Otresite se svoje zimske čaure i pronađite način da provedete vreme napolju svaki dan. To će vam dati osećaj osveženosti i veće sreće, nego kad ste zatvoreni sa veštačkim
osvetljenjem ceo dan. Naša koža sintetiše vitamin D, koji pojačava imuni sistem i vaše celokupno zdravlje i osećaj blagostanja. Ne zaboravite da se zaštitite od Sunca, a mi vam za dnevne varijante u hladu predlažemo ši buter ili shea butter.

2. Očistite ishranu
Ne samo zbog bikini sezone, već i zbog detoksikacije i rešavanja

od teške hrane. Laganija hrana kao što su jagode, boranija, dinje i lubenice daće vam bolje raspoloženje. Voće i pvorće su letnji favoriti, jer sadrže mnogo hranljivih sastojaka, vitamina i minerala, i odlični su za hidrataciju. Takođe, bitno je biti dovoljno vode tokom letnjih meseci, jer lako dolazi do dehidratacije, a to opet izaziva usporeno fizičko stanje, glavobolju i migrenu.

3.Povežite se
Lako se desi da tokom godine izgubite kontakt sa prijateljima i porodicom tokom ostatka godine, ali izolacija neće nikom pomoći. Odmori i dugi vikendi su savršena prilika da se združite sa njima, i da provedete vreme u opuštenom i laganom druženju.

4. Naspavajte se
Manjak sna nije loše samo po tvoje zdravlje, već i za vaše raspoloženje. S obzirom da su dani duži tokom leta, vreme za spavanje se obično odlaže za kasnije, dok radni dan kreće u isto vreme, a to loše utiče na vaše raspoloženje.
Potrudite se da vam 7 sati bude minimum, ali nemojte preterivati: previše sna vam daje osećaj umora. Pronađite savršen balans i imaćete snage za ceo dan.

5. Naučite nešto novo
Imati novi hobi ili aktivnost, stimulisaće vaš mozak i pojačaće vaše raspoloženje kroz uzbuđenje novim izazovom i upoznavanje novih ljudi. Novi sport, neka umetnost ili sviranje nekog instrumenta začiniće vaš život iz monotonije svakodnevnog.  Samo pronađite čega ste ljubitelj i uživajte u tome par puta nedeljno.
 

Povezani tekstovi

5 saveta koje vam je dala majka

"Osmeh je najbolji dodatak" Pokazivanje belih zuba nikada ne ide iz mode. Osmeh je univerzalni pokazatelj pozitivnosti i najbrži način da...

01.07.2013.

Cveće za miran san

Nesanica i stres su  dve bolesti 21.veka koje retko kojeg čoveka zaobiđu. Zaista je teško u današnjem vremenu ostati imun...

17.07.2013.