Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Nega kože u borbi sa vremenom

27 Decembar 2010
Nega kože u borbi sa vremenom

Dragi ljubitelji nevena,
tvrdnja da sa 20 godina imamo lice s kakvim smo se rodili, a sa 40 onakvo kakvo smo zaslužili, odavno je dokazana: zdrav život i redovna primena krema usporavaju pojavu bora. Iako još nema recepta za večnu mladost, kozmetičke kreme i saveti dermatologa mogu da vam pomognu da sačuvate mladolikost. Krema koje usporavaju starenje ne čine čuda, ali ublažavaju, polako i sigurno, znakove umora na koži lica. Ozbiljna naučna istraživanja su pokazala da nove kreme protiv bora sadrže aktivne materije koje kožu čine glatkom, a deluju i na već postojeće bore.

UZ zdrav način života i pravilnu negu očuvaćete lep i negovan izgled Vaše kože . Zbog toga izbegavajte sve činioce koji ubrzavaju proces starenja, a među najopasnijima je sunce. Bilo bi dobro da tokom cele godine koristite dnevne kreme sa zaštitnim UVA i UVB filterima. UVA zraci nanose više štete od UVB, jer su odgovorni za nastanak slobodnih radikala, visoko reaktivnih molekula koji oštećuju ćelije. Osim sunca i pušenje utiče na prevremeno starenje kože, jer se pod uticajem dima krvni sudovi i kapilari skupljaju, u ćelije i tkiva dolazi manje krvi a samim tim i kiseonik, što ubrzava proces starenja. Dobro bi bilo smanjiti stres i umor, spavati barem sedam sati dnevno, prednost dati zdravoj hrani, uzimati vitaminske preparate itd.

Marigold je za Vas pripremio Jasmin - prirodnu kremu za zrelu kožu i Antirid.

Jasmin predstavlja hidrantnu krema na bazi arganovog ulja i aloja vera gela, namenjenu za dnevnu i noćnu negu svih tipova zrele kože. Svojom laganom teksturom, ova krema hidrira i hrani kožu, čineći je mekom i zdravom. Ekskluzivna sirovina ove kreme je uljani ekstrakt nevena rađen u bademovom ulju. Tako posebnim ga čini lagana tekstura bademovog ulja, koje lepo prodire u kožu ne ostavljajući mastan trag na njenoj površini. Sve to, udruženo sa dobro poznatim pozitivnim efektima nevena čini ovu sirovinu izuzetnom u nezi svih tipova kože. Sadrži arganovo ulje koje je veoma efikasno u borbi protiv degeneracije ćelija, suvoće kože i kožne inflamacije. Ono regeneriše hidrolipoidni sloj kože, stimliše međućelijsku oksigenaciju i povećava koncentraciju hranljivih materija u ćelijama kože, što sprečava sušenje kože i nastanak bora. Sadrži veliku koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i fenola, a takođe je i najveći prirodni izvor vitamina E, koji štiti kožu od slobodnih radikala i starenja kože a postojeće bore čini plićim ili ih potpuno briše. Takođe u sastav kreme ulazi i ulje koštica grožđa, bogato polifenolima-antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala najodgovornijih za starenje kože. Stimuliše proizvodnju kolagena čime je koža jedrija i čvršća. Aloja vera gel ubrzava regeneraciju kože,smanjuje njenu iritaciju i izrazito je vlaži. Koži vraća zategnutost i elastičnost.

Antirid je namenjen za negu kože oko očiju. Već nakon 24-te godine života, može se koristiti i za negu preko dana, kao i za noćnu negu... Glavnu komponentu čini ulje argana koje regeneriše hidrolipoidni sloj kože, stimuliše međućelijsku oksigenaciju i povećava koncentraciju hranljivih materija u ćelijama kože, što sprečava sušenje kože i nastanak bora. Takođe je i najbogatiji prirodni izvor vitamina E koji je snažan antioksidans, neutrališe slobodne radikale a samim tim usporava proces starenja. Takođe u sastav antirida ulazi i ulje koštica grožđa, bogato polifenolima-antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala najodgovornijih za starenje kože. Stimuliše proizvodnju kolagena čime je koža jedrija i čvršća.

Ne možemo se izboriti protiv vremena koje prolazi, ali možemo se potruditi da nam koža to oseti što manje uz kvalitetnu kozmetiku.

Vaš Marigold
 

Povezani tekstovi

Dobrodošli na blog marigolda

Dragi ljubitelji Nevena, Sigurno se pitate zašto baš želim da pišem o ovom cvetu, prvo zbog njegovog lekovitog svojstva, a...

26.12.2010.

Marigold savetuje...

Već smo davno ušetali u 2011.i svi praznici su prošli. Obaveze su opet tu i vreme je da se vratimo...

31.01.2011.