Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

8 saveta kako da Vam koža blista!

04 April 2013
8 saveta kako da Vam koža blista!

1. Ne preskačite tonirane kreme
Iako je dovoljno teško uvesti kreme za lice u svakodnevnu upotrebu, i tonirana lagana krema će učiniti čuda. Pomoći će koži da izreguliše nivo pH vrednosti i smanji vidljive pore.

2. Ako već morate, koristite lagane pudere
Postoje puderi za dnevne i noćne varijante. Nemojte ih mešati, jer za svakodnevnu upotrebu bolji su lakše i laganije dnevne varijante. Većina ovih pudera je hidrirajuća, a neki imaju i anti age efekat. Sa pravim izborom nijanse i pudera - u trenutku ćete zasijati.

3.Fizička aktivnost
Ne morate trčati maraton da bi Vaše srce pumpalo krv. Ali ako povremeno izdvojite dodatnih desetak minuta da prošetate oko kvarta ili se popnete stepenicama, protok krvi će se poboljšati i vratiće vam prirodno rumenilo u obraze.

4. Jedite krastavce
Krastavci sadrže vitamin C i kofeinsku kiselinu, dva anitoksidansa koji brišu bore i sunčeve pege. Vitamin C vam daje 'inekciju' kolagena i elastina, što Vam pomaže da sijate. Ostatke krastavca možete iskoristiti za rashladnu masku za oči ili dodati kao osvežavajuć dodatak u vodu.

5.Koristite noćnu kremu ujutru
Ako Vam je koža baš suva, koristite noćnu kremu i preko dana jer je više hidrantna. što bi rekli: Kako krema zna koje je doba dana. :)

6.Čistite lice
Ovo već svi znamo - Skidajte šminku, čistite lice... Dajte koži priliku da diše :)

7.'Ohladite' sa tuširanjima
Nema ništa lepše od dugog, toplog tuširanja, ali ako skratite vreme i ohladite temperaturu vode, primetiće se na vašoj koži. Vruća voda skida naša 'prirodna ulja', i ostavlja kožu suvom i nejednakom.

8. Pijte zeleni čaj
Ne samo što je višestruko dobar po zdravlje našeg organizma, već je bogat i vitaminom C, koji smanjuje broj slobodnih radikala koji oštećuju kožu.

I naravno, ne zaboravite osmeh :) To će Vam dati dodatni sjaj sa kojim ćete stvarno zablistati.
 

Povezani tekstovi

Kako se upotrebljava arganovo ulje?

Arganovo ulje se brzo apsorbuje kroz kožu i ne treba se plašiti masnih tragova. Stoga ga mogu koristiti svi tipovi...

28.03.2013.

Dijeta za savršenu kožu

Bademi: Hej, pogodite šta? Bademi više spadaju u semenke, nego u orahe, i punjeni su vitaminom E, koji je dobar...

09.04.2013.