Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Delotvorno dejstvo Shea buttera poznato još iz doba Antičkog Egipta

16 Oktobar 2017
Delotvorno dejstvo Shea buttera poznato još iz doba Antičkog Egipta

Shea puter ima lekovito dejstvo otkriveno pre više hiljada godina. Počeo je da se koristi u doba Starog Egipta, kao zaštita kože od jakog sunca i vrućih vetrova koji su bili karakteristični za afričke pustinje. Shea u prevodu znači “sveto” jer je ovaj maslac bio delotvoran i pre modernog doba. A kada neki prirodan preparat “opstane” u 21. veku, nema sumnje da je nezamenjiv.

Shea puter je melem za kožu

Shea puter je bogat vitaminima A, E i F, što gotovo znači da njegovu delotvornost ne može da zameni ni nekoliko različitih proizvoda. U njemu se nalazi sve što je neophodno – i ukoliko imate suvu kožu ili osetljivu kožu . Shea puter bogat je svim jedinjenjima koja su delotvorna za kožu, i ukoliko se svakodnevno upotrebljava, efekti mogu biti izuzetno vidljivi. Podmlađuje kožu, čini je mekšom i nežnijom i što je najvažnije, shea puter je hrani svojim bogatim vitaminima. I to nije sve – odličan je u borbi protiv strija, opekotina a isto tako hrani i iritiranu kožu nakon brijanja.

Nega kože uz pomoć hranljivog shea putera

Koristili farbu za kosu ili ne, kosa izložena raznim spoljnim faktorima može da postane suva i oštećena, naročito posle dužeg izlaganja sunčevim zracima ili pak u jesenjem i zimskom periodu, kada je vreme suvo i hladno. Shea puter se nalazi kao sastojak u mnogim preparatima za kosu , upravo zbog svog lekovitog dejstva. Ukoliko imate Shea puter, njegova kombinacija sa raznim uljima može da posluži kao idealna maska za kosu. Time se izbegava zakazivanje termina i razni tretmani kod frizera, a da se istovremeno uživa u toplini doma.

Koje vrste shea putera postoje

Rafinisani i nerafinisani shea puter – oba imaju podjednako dejstvo. Nerafinisani je žute boje i lako se topi kada dođe u dodir sa kožom, i što je najvažnije, sačuvaju se svi njegovi sastojci. Rafinisani takođe sačuva većinu hranljivih materija, drugačije je boje i mirisa zbog sadržaja dodatnih preparata.

Uz shea puter zaboravite na ormarić pun kozmetičkih proizvoda

Shea puter je upravo zato odabir mnogih ljubitelja prirodne kozmetike. Budući da sadrži hranljive vitamine i da može da se koristi i za kožu i za kosu, nije neophodno uzimati veći broj proizvoda za negu.

Povezani tekstovi

Kako sunčanje utiče na našu kožu?

Iako većina od nas željno iščekuje leto, zbog preplanule boje kože, stručnjaci smatraju da treba biti oprezan sa trendovima. Nekada...

22.06.2017.

Marigold praznično darivanje

Praznici su vreme kada darivamo i posebno se trudimo da obradujemo drage osobe. Marigold je za Vas spremio mnoga novogodišnja...

26.11.2010.