Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kafa i cveće – sezonski tandem za negu lica

31 Maj 2016
Kafa i cveće – sezonski tandem za negu lica

Smena godišnjih doba donosi različite potrebe našem licu, ali jedno uvek ostaje isto – nega lica je neophodna. Bez obzira na to koji tip kože imamo i kakav nam je tempo tokom dana, ovo mora da nam postane ritual. Kao što je ispijanje kafe! Okruženi mirisom cveća, puni pozitivne energije koju nam sunce šalje, vreme je da se na prelazu sa proleća u leto posvetimo sebi.

Kafa

Ono što je jedan od najvažnijih koraka kada je nega lica u pitanju jeste piling. Kafa je kao stvorena za ovaj tretman. Dovoljni su vam dve kašike taloga od kafe i kašika kokosovog ulja. Pomešajte ih, potom nanesite na lice i dva do tri minuta kružnim pokretima trljajte kožu. Nakon toga lice isperite. Ono će biti sveže, sjajno i hidrirano. Espresso aparati za kućnu upotrebu pomoći će vam ukoliko želite da se rešite podočnjaka. Samo natopite komadiće ubrusa espresso kafom. Potom ostavite da se ocedi višak kafe, pa ih složite u vrećicu i stavite da se zalede. Možete ih pripremiti više, kako biste ih imali i u narednim danima. Potom izvadite dva komadića ubrusa, stavite na podočnjake i držite 15 minuta. Nakon ovoga izgledaćete sveže i odmorno. Ukoliko želite da podmladite kožu i vratite joj sjaj pomešajte dve kašike mlevene kafe i dve kašike kakaoa sa tri kašike mleka ili jogurta i kašikom meda. Neka maska deluje 15 minuta, a potom je isperite.

Cveće

Kada je nega lica u pitanju ideju može da vam da i neka od cvećara koju Novi Sad, Beograd, Niš i bilo koji drugi grad ima. Svratite i potražite kraljicu cveća, ružu, koja je posebno namenjena suvoj koži, koju će smiriti i nahraniti. Možete napraviti jednostavan tonik, tako što ćete latice pet ruža prekriti vodom i ostaviti da lagano kuva dvadesetak minuta, polupokriveno poklopcem koji ćete okrenuti naopako. Kad počne da kuva, stavite dosta leda na poklopac, kako bi se para vraćala nazad, zadržavajući miris. Nakon kuvanja sklonite sa strane, ostavite poklopac i dodajte novu turu leda. Potom ohlađeno procedite, stavite u neku posudu i koristite iz frižidera narednih deset dana. Lavanda je takođe čuvena, jer dezinfikuje kožu, umiruje je i ublažava oštećenja. Ako želite da napravite masku za negu lica pomešajte tri kašike jogurta, četiri kapi eteričnog ulja lavande, kašičicu sušene lavande i kašičicu meda. Neka stoji 20 minuta u frižideru, pa potom nanesite na kožu i ostavite 20 minuta, pa isperite. Nakon toga nanesite kremu. Sigurno ste čuli za sve prednosti aloe vere, ali kao zamena tu je savršena čuvarkuća. Namenjena je koži sklonoj bubuljicama i aknama, pre svega. Dovoljno je da iscedite njen sok, nanesete ga na lice i ostavite da deluje sat vremena. Kada isperete lice, biće zategnuto, a eventualne rane će zaceliti. Možete napraviti i čaj koji bi trebalo da koristite sedam dana i to sedam puta na dan. 20 grama ove biljke prelijte sa litrom vodom i ostavite tokom noći. Ujutro kuvajte ovu smesu 15 minuta. Potom sklonite sa šporeta i neka odstoji još 20 minuta. Procedite i primenite.

 

Povezani tekstovi

Prirodne kreme za sunčanje sa vaše police

Uskoro stiže leto i bićemo u prilici da svoje slobodno vreme provodimo na plaži, sunčajući se. Osim uživanja i dobrog...

13.05.2016.

Letnja nega kose – kako se zaštititi od sunčevog zračenja

Kada dođe leto većina nas razmišlja o tome koju kremu da odabere kako bi se zaštitila od sunca, odnosno njegovog...

13.06.2016.