Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Kako da naučite da odmorite?

11 Novembar 2013
Kako da naučite da odmorite?

Stil života koji ne poštuje ograničenja, brzina, posao, osmeh, lepota. Samo su neki od standarda koje morate ispuniti. Ukoliko, živite na ovaj način i osetićete uspeh, ali i umor. Obezbedite sebi dostojanstven i neophodan predah shodan životu koji vodite.

Radite naporno svih 5 dana da biste za vikend opravdano mogli da odmorite svoje telo i svoju dušu. Nedelja je podsetnik na ponedeljak, sastanke, rasporede, zaostali i novi posao…Ne mora da bude tako. Neka to bude vaš dan za opuštanje, dan kada ste nedostuni, kada radite ono što vam najviše prija i kada punite baterije.

Ukoliko besomučno radite na laptopu i on se pregreje, šta mislite u kom je stanju vaš organizam ? Svima je potreban odmor. Kada to prihvatite naći ćete vremena i načina da ga priuštite. 

Prvo treba sebi da priznate da vam je odmor potreban. 

Zatim treba i druge ljude da naviknete na to da ste dva ili jedan dan zauzeti sobom. 

Potom dolazi lepši deo, istražujte sebe, posvetite se stvarima koje vam prijaju.Odputujte.

U zavisnosti od karaktera prilagodite svojim potebama ono što vas opušta. 

Ukoliko je vaša potreba da mentalnu premorenost prevaziđete tako što ćete svom telu dati zadatak da se podvrgne aktivnostima koje u vama bude adrenalin i čine vas življim nego ikad, učinite to. Idite na časove jahanja, probajte bandži džamping, ispitajte planinske biciklističke staze, donesite na posao pozitivnu energiju koju ste proizveli pa će i rezultati vašeg rada da se promene.

Ukoliko ste statičan tip koji ne voli da rizikuje, prošetajte, čitajte, odmarajte. Idite na masaže. Biljna ulja za vaše telo, eterična ulja za vašu dušu učiniće da se osećate 10 godina mlađim. Ukoliko vas mrzi da odete na masažu, napravite u okviru svog doma relaksirajuću kupku, neka to bude vaš kućni spa program. Nakon dva sata uživanja u mirisnim notama soli za kupanje, utrljajte mleko za telo,  nanesite kremu za lice, utoplite se i odspavajte.

Ujutru kada se budete šminkali uvidećete da će vam trebati manje vremena, kozmetika će biti pomagalo a ne sredstvo kojim se služite.

Kada se u ponedeljak pojavite na poslu, svežina i energija koju emitujete biće zarazna, volja i elan poučan, a kolege prijatno iznenađene i zbunjene snagom koju imate. A ono što je najvažnije vi ćete biti zadovoljni, jer bez obzira na ogledala tuđih očiju, važno je kako vi izgledate sebi.

 

Povezani tekstovi

12 stvari koje treba da uradite pre tridesete!

Kaže se da je 30. rođendan početak jednog novog poglavlja za svaku ženu. Isto tako, kaže se da su žene...

04.11.2013.

Negovane ruke odaju sliku o vama

Ženske ruke, negovane i lepe oduvek su privlačile pažnju. Na njima se vekovima najbolje oslikavala klasna razlika. A ona...

18.11.2013.