Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 1000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Pravilna nega kose

27 Avgust 2015
Pravilna nega kose

Prirodnu zaštitu za kosu pružiće nam jojobino ulje ili kokosovo ulje koje će kosi pružiti neophodnu zaštitu i hranljive materije. Sušenje kose fenom, pogotovo leti, predstavlja pravi izazov. Ali ako već moramo da je negujemo na pravi način, evo nekoliko grešaka koje treba da izbegavamo kada je u pitanju nega kose:

1. Nepravilno pranje kose

Kada je pranje kose u pitanju, nije dovoljno samo izabrati odgovarajući šampon. Nanošenje i ispiranje šampona je takođe veoma bitan korak. Kosu ne treba istezati, gnječiti pri šamponiranju, već ravnomerno raposrediti šampon i nežno oprati kožu glave. Izbegavati ispiranje vrućom ili hladnom vodom, već uvek koristiti toplu vodu.

nega kose

2. Nanošenje balzama na teme

Pravilno pranjekose je osnova lepe i negovane kose. Balzam treba ravnomerno raposrediti po kosi, ali ne i temenu, jer to može dovesti do preteranog mašćenja kose

3. Sušenje kose fenom dok je još mokra

Frizeri holivudskih zvezda savetuju da je kosu najbolje sušiti fenom, ali tek kada je 60-65% suva. Tek pošto je osušimo peškirom, možemo krenuti sa uobičajenim ritualom sušenja i feniranja četkom.

pravilna nega kose

4. Odgovarajuća četka za feniranje

Ako se pitate zašto vam je kosa naelektrisana posle feniranja, možda je uzor četka koja ne odgovara vašoj kosi. Ovu pojavu sprečićete tako što ćete zameniti metalnu četku drvenom. Ukoliko nemate problem elektrisanja kose, a želite glatku i lepršavu kosu, onda je četka sa metalnim središtem idealna za vas.

5. Previše preparata za kosu

Kada stavljate preparate za kosu, prirodna ulja za negu kose i ostale dodatne preparate, vodite računa da ne preterate. Previše ulja ili laka za kosu, ako ga koristite, može proizvesti supratan efekat, otežati ili izmastiti kosu.

Povezani tekstovi

Namirnice koje nas i hrane i neguju - avokado, badem i grožđe

 Počevši sa ishranom i njihovim direktnim unosom u organizam, obezbedili smo sebi priliv vitamina, minerala i svega neophodnog za svakodnevno...

14.08.2015.

Kafa - tajni sastojak efikasnog pilinga

Zašto kafa? Kafa je puna antioksidanasa, zbog čega utiče na to da naša koža bude sveža i hidrirana, a za suvu...

08.09.2015.