Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

PROLEĆNA NEGA KOŽE | Kojim biljnim i eteričnim uljima negovati kožu u proleće

01 April 2021
PROLEĆNA NEGA KOŽE | Kojim biljnim i eteričnim uljima negovati kožu u proleće

Da li vodite računa o vašoj koži tokom cele godine? Bez obzira na to kakav je vaš odgovor na ovo pitanje, poslušajte naše savete, kako da negujete vašu kožu tokom proleća. Zašto je bitno da vodite računa o vašoj koži i tokom ovog godišnjeg doba?

Iza nas je zima koja je koži zadala mnoštvo problema, od preteranog isušivanja, do ispucane kože, ekcema itd. Sada je vreme da se koža vrati u život i da prodiše i procveta, kao i sve oko nas. Takođe, potrebno je kožu pripremiti i za godišnje doba koje dolazi nakon proleća, kada će koža biti najviše izložena štetnim faktorima.

 

Ulje divlje ruže za intezivnu hidrataciju kože

 

Glavni problem sa kojim se većina ljudi susreće nakon zimskog perioda, jeste suva i ispucala koža. Najveći uzrok su hladan vazduh i česta promena temperature (toplo-hladno). Ono što će vam pomoći da rešite ovaj problem i hidrirate vašu kožu jeste ulje divlje ruže. Koža će tada postati mekša i sačuvati svoj mladoliki izgled. Redovnom upotrebom ovog ulja, ublažićete svrab i perutanje, koje dolazi uz preteranu suvoću kože. Dobra stvar ovog proizvoda jeste to što se ono može nanositi direktno, na prethodno vlažnu kožu i može se koristiti umesto kreme ili seruma za lice. Takođe, ulje divlje ruže se može mešati sa vašom regularnom kremom za negu lica, losionom ili mlekom za negu tela.

 

Rafinisani Shea Butter – hrana za vašu kožu

 

Shea Butter je 100% čist i idealno je rešenje da vašu kožu tokom proleća vratite u život i pripremite za leto. Deluje regenerišuće i protivupalno, a što je izuzetno bitno, ne izaziva alergije i pogodan je i za negu zrele kože, jer prevetivno deluje kod procesa starenja i nastanka bora. Ovaj proizvod je odličan za kožu koja je sklona ekcemu, psorijazi i seboreji, a koristi se i za negu kože nakon tretmana uklanjanja dlačica. Shea Butter štiti od UV zraka, a može se nanositi i na kosu. Takođe, pomaže regeneraciji kože i ublažava opekotine. Možemo slobodno da kažemo da je ovo proizvod, koji će vašoj koži biti najbolji prijatelj u predstojećim mesecima.

 

Eterično ulje mandarine – probudiće životnu radost

 

Ima li šta lepše od prelepog citrusnog i osvežavajućeg mirisa mandarine? Ovaj miris, u skladu sa prolećem, probudiće životnu radost u vama, vaša čula, a istovremeno će vas i opustiti. Eterično ulje mandarine možete dodati u vašu kremu ili tonik za lice, čime ćete sprečiti pojavu akni. Takođe, ovaj proizvod se koristi i za tretiranje masne kože. Vašu kožu i telo možete negovati, tako što ćete nekoliko kapi ovog ulja nakapati u kupku ili rastvoriti u biljnom ulju i tako tretirati kožu tela i sprečiti nastanak celulita i strija. Ulje mandarine se može koristiti zajedno sa šamponom, čime ćete sprečiti nastanak peruti i slične probleme kože glave. Otkrićemo vam i mali trik, kako biste se u potpunosti opustili uz pomoć ovog eteričnog ulja. Sve što je potrebno da uradite, jeste da nakapate ulje na jastučnicu i time sprečite nesanicu, stres, nervozu i uznemirenost.

 

Eterično ulje žalfije – ulje za sve probleme na koži

 

Ovo ulje je često poznato i kao magično ulje. Ulje žalfije ima antigljivično, antimikrobno, antiseptičko i antibakterijsko dejstvo. Zvuči neverovatno, slažete se?

Proleće je pravo vreme da ublažite crvenilo i iritaciju na koži i da se pozdravite sa zimom i njenim štetnim uticajem na vašu kožu. Eterično ulje žalfije štiti kožu od nepovoljnih uticaja, a koristi se i za tretiranje rana i posekotina. Ulje možete dodati u vašu kremu i redovnom upotrebom ćete usporiti starenje i opuštanje vaše kože, kao i stvaranje bora. Ovo ulje se može koristi i za kožu glave, kojoj je takođe potrebna nega. Ukoliko se vaša koža masti, eterično ulje žalfije je veoma delotvorno i kod tog problema. Njegovom redovnom upotrebom reguliše se lučenje suvišne masnoće. Takođe, ulje žalfije pomaže i pri nezi atrofirane kože koja ima oslabljeno vezivno tkivo.

 


Za koji god proizvod da se odlučite, pružićete vašoj koži negu kakvu zaslužuje i bićete spremni za prolećne dane uz zdraviju, svežiju i mekšu kožu.

Povezani tekstovi

Ulje divlje ruže - Zašto ga odabrati i kako deluje

Da li ste znali da je sve što vam treba za lepu i negovanu kožu, kojom ćete biti oduševljeni i...

09.03.2021.

ETERIČNO ULJE SMILJA ZA ZDRAVU I NEGOVANU KOŽU

Zdrava i negovana koža je, složićete se, san svakoga od nas. Da bi ovaj san postao realnost potrebno je uložiti...

23.04.2021.