Pozovite na: 063 530 151
Za porudžbine preko 2.000 dinara poštarina je besplatna
Marigold prirodna kozmetika

Zaštita kože od sunca

19 Jul 2012
Zaštita kože od sunca

Ukoliko idete na godišnji odmor i izlažete se suncu kako biste pocrneli iako ćete posle toga provesti noći u bolovima i lečeći crvenilo savetujemo vam da počnete koristiti kombinaciju Nevenovog ulje i sirceta za bakarni ten. Ovo sredstvo priprema se tako što 0,3 dl vinskog sirćeta sipa u 1dl nevenovog ulja, a zatim dobro izmućka. Nanosi se tako što se posle kupanja u moru dobro prosušite, a zatim na vašu, slanu kožu nanesete ovo sredstvo. Dobićete bakaran ten bez crvenila, muke i opekotina.
Ukoliko ste mislili da je vaša koža otporna na sunčeve zrake i bili ubeđeni da nećete pocrveniti, preverili ste se. Pod ovako jakim UV zračenjem nijedna koža nije previše zaštićena, te nemojte da vas iznenadi kada se vratite sa plaže potpuno pocrveneli. Prirodni a samim tim i najbolji lek koji će vas spasiti od neprospavanih noći je ulje od osušenih listova hajdučke trave koje je veoma lako za napraviti. Uzmite 10gr osušenih listova hajdučke trave, stavite u 100ml ulja od pšeničnih klica, i naredna dva sata kuvajte na vodenoj pari. Ulje koje se dobije koristi se da ublaži tegobe nakon sunčanja ukoliko se crvenilo već pojavilo. Ovo je mnogo jednostavnije nego da se mažete sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Ukoliko ne možete da nađete hajdučku travu možete takođe iskoristiti i lipu. U 250ml ulja pšeničnih klica staviti 5gr cveta od lipe i ostaviti da odstoji neko vreme. Nakon toga isfiltrirati i koristiti tako što ćete naneti ovo ulje direktno na opečene površine tela. Najbolji učinak ima ako se nanese na kožu pre spavanja,da deluje preko noći.
Ne trebate voditi računa o svojoj koži samo kada ona već istrpi posledice, preporučujemo vam da s vremena na vreme napravite neku od prirodnih maski za lice i počastite svoju kožu dobrim tretmanom. Maska za zrelu kozu posle suncanja veoma je laka za napraviti a vašoj koži će značiti mnogo. Za ovu hranljivu masku baza treba da bude žumance. Ulupajte ga i napravite gust krem sa arganovim uljem, da izgleda kao majonez. Posebno napravite kašicu od dve velike breskve i brašna, i pomešajte je sa prethodnom smešom. Maska ne treba da bude previše gusta, bitno je da se lepo maže. Nanesite je na lice, vrat i dekolte, kao i na ruke. Držite je do 40 minuta, i isperite, prvo mlakom, pa hladnom vodom. Ova maska učiniće vašu kožu mekšom i blistavijom, a breskve ce joj vratiti vlažnost i svežinu.Masku za umirenje normalne kože posle sunčanja možete napraviti dok spremate večeru u kuhinji. U blender ubacite krišku dinje, kašiku meda i kašiku nevenovog ulja.U ovu smesu staviti kašiku ovsenog brašna i ostaviti ga da odstoji 15ak minuta, tako će maska dobiti gušću konzistenciju. Nanestite masku na lice ,vrat,dekolte i ruke i ostavite dok se lepo ne prosusi. Nakon toga je skinite sa kože kao piling.
Ovo su samo neki saveti kako da zaštitite svoju kožu kada joj je to prekoneophodno, sa ovako lakim, prirodnim preparatim bez hemijskih dodataka više nemate izgovora da ne vodite računa o svojoj koži. Bolje sad nego da se u starosti kajete.
 

Povezani tekstovi

Sunce - neprijatelj naše kože?

Koža mnogo pati i pamti svako izlaganje suncu, vetru i kiši. Da biste sprečili prerano starenje vaše kože i da...

11.07.2012.

Sve tajne o puteru za kožu

Da li ste nekada koristili puter za telo? Ovi preparati drugačiji su od običnih krema za telo. Puter se...

26.07.2012.